Καμιά νέα πρόσληψη δεν θα κάνει η δημοτική αρχή – πάγωσαν οι 13 προσλήψεις στο Πράσινο

Καμιά νέα πρόσληψη δεν προγραμματίζει η δημοτική αρχή, ενώ νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν αποστελεχωθεί. Αυτό καταγγέλλει η Ομάδα Αυτόνομης Παρέμβασης, συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στο Δήμο, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη διοίκηση για ανικανότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος και πολιτικής βούλησης.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει τίτλο: Το προσωπικό που περιμέναμε τελικά δεν θα φανεί ποτέ! Αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να προχωρήσει ο Δήμος σε πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού, ενώ οι διοικούντες φρόντισαν να χάσουν την τελευταία ευκαιρία να προσληφθεί το προσωπικό που εκκρεμούσε από προκήρυξη του 2009. Πρόκειται για 13 εργαζόμενους στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, την πρόσληψη των οποίων αρχικά είχε παγώσει η δημοτική αρχή και πλέον αποφάσισε να μην τους προσλάβει οριστικά, χάνοντας την ευκαιρία που έδινε ο Ν. 4674/2020 για πρόσληψη προσωπικού από παλαιότερες προσλήψεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί σε συνάντησή του με το προσωπικό της συγκεκριμένης διεύθυνσης και με το Δ.Σ. του Σωματείου ότι θα προχωρούσε στην πρόσληψη των 13 ατόμων. Είναι γνωστές άλλωστε οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο Πράσινο, σε μια πόλη που έχει αυξημένες ανάγκες τόσο στους κοινόχρηστους χώρους, όσο και στο Άλσος.

Παρακωλύονται οι διαδικασίες είσπραξης;

Εντύπωση προκαλεί ακόμα μια αναφορά στην καταγγελία των εργαζομένων που αφορά τη χρηματοδότηση: «Αυτό που είναι αξιοπερίεργο είναι γιατί στο Δήμο μας, όχι μόνο δεν γίνονται προσπάθειες να εισπραχθούν τα όσα οφείλουν να εισπράττονται, αλλά θα έλεγε κανείς πως σχεδόν ‘’παρακωλύονται’’ οι διαδικασίες είσπραξης».

Τέλος η ανακοίνωση καταλήγει:

«Ζητάμε να μπει άμεσα ένα φρένο στην κατάρρευση και αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου. Η σταδιακή διάλυση βάζει σε κίνδυνο τις δουλειές μας, στρέφεται εναντίον των πολιτών της πόλης μας… και το ερώτημα είναι ποιοι και πως επωφελούνται από αυτό».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ελάτε τώρα! Τι να τους κάνει τους εργαζόμενους η υπηρεσία περιβάλλοντος και πρασίνου;
    Θα φτιάξει καμιά ομάδα… εθελοντών «ακτιβιστών» τύπου… «ατενίστας» ο Σπυρέτος και θα τους βγάζει κι ωραίες φωτογραφίες ο Ρένος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *