Γούλας – Ουσταμπασίδης ζητούν συζήτηση στο Δ.Σ. για τα προβλήματα των σχολείων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της πόλης, ζητούν να τεθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Γούλας και Γιάννης Ουσταμπασίδης, με επιστολή που απέστειλαν στο δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον αντιδήμαρχο Παιδείας:

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων καθώς γνώριζε καλά τα προβλήματά τους – και ας ήταν μερικά πρωτόγνωρα-. Ωστόσο Πολιτεία και Δήμοι φάνηκαν ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, αφού οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, σε υποδομές και σε υποστηρικτικό προσωπικό (καθαριότητα, φύλαξη σχολείων) είναι ιδιαίτερα ορατές από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όσο για το αίτημα για «ανώτατο όριο 15 μαθητές στο τμήμα εν μέσω πανδημίας» που τεκμηρίωσε επιστημονικά η ΟΛΜΕ ούτε λόγος. Οι Δήμοι της χώρας θα μπορούσαν έπειτα από εντολή του Υπουργείου Παιδείας να προβούν σε διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης επιπλέον αιθουσών, σε χαρτογράφηση ελεύθερων αιθουσών ανά σχολείο, σχολικών κτηρίων που δεν λειτουργούν, ελεύθερων δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων ανά Δήμο που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Το μόνο που έγινε ήταν η προμήθεια σε μάσκες και παγουρίνο και από χθες βλέπουμε όλοι τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής.

Ζητούμε να τεθεί το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή προς επίλυση των οξυμμένων προβλημάτων των σχολείων. Ελπίζουμε να βρούμε έπειτα από εκτενή διάλογο λύσεις και να προβούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται, γεγονός που επιβάλλεται και  από το θεσμικό μας ρόλο.

Με εκτίμηση

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ο κ. Γούλας παραμένει μέλος της παράταξης «Πόλης Ενότητα», αν κι εφόσον φυσικά αυτή υφίσταται ακόμη;

    Αν υφίσταται (εντελώς αμφίβολο) μήπως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί από αυτή;

    Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να σταματήσουν κι οι κακές γλώσσες που λένε ότι τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις είναι σκετσάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *