Μπάχαλο με τις μάσκες στα σχολεία, σταματά ο διαγωνισμός;

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας μίλησε για διαστάσεις που δεν ήταν σαφείς, ενώ η ΚΕΔΕ ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις μάσκες μέχρι την επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών τους.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Το μπάχαλο με τις μάσκες που δημιουργήθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς επιχειρεί να δικαιολογήσει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Όπως υποστηρίζει, οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες, σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος…«πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών»!

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης «δεν ήταν σαφής», με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν «να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου» σημειώνει η ανακοίνωση με την κυβέρνηση να παραμένει έκθετη απέναντι στους μαθητές και τους γονείς.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ενημερώνει πως «επαναδιατύπωσε τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔΕ ζήτησε να σταματήσει ο διαγωνισμός για τις μάσκες μέχρι την επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών τους. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *