Συνεχίζονται οι καταστροφές των δένδρων από τα έργα χωρίς καμιά αντίδραση από τον Δήμο

Να μην ασκήσει κανένα ένδικο μέσο κατά της ΙΝΤΡΑΚΑΤ (αλλά και του ΔΕΔΔΗΕ για λογαριασμό του οποίου ενήργησε) για τις καταστροφές δένδρων λόγω έργων έλαβε η δημοτική αρχή. Στην ουσία οι εργολάβοι που ασχολούνται με τα έργα της υπογειοποίησης και όλα τα συνοδά έργα (όπως η μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΗ) συνεχίζουν ανενόχλητοι να καταστρέφουν δένδρα σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς η διοίκηση του Δήμου να κάνει το παραμικρό για να θωρακίσει το πράσινο και να διεκδικήσει την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στην απόφαση 189/2020 που έλαβε στις 9 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά των δυο εταιρειών για τις φθορές ή την καταστροφή που υπέστησαν δένδρα επί της οδού Λυκούργου (από την Χανίων έως την Μαραθώνος). Οι καταστροφές δένδρων λόγω των έργων της υπογειοποίησης, εκτείνονται πλέον σε πολλά σημεία της πόλης, αναγκάζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να ζητούν ένδικα μέσα για την προστασία του πρασίνου.

Κι όμως ο δήμαρχος εμφανίζεται συγκαταβατικός: «Φρονούμε ότι η όποια αντικατάσταση των δένδρων που υπέστησαν φθορές ή απομακρύνθηκαν θα πραγματοποιηθεί μετά την περάτωση και την ολοκλήρωση των εργασιών. Για τον λόγο αυτό η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της να μου δώσει την εντολή να μην ασκήσω οποιοδήποτε ένδικο μέσο μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες…»

Αυτή την απόφαση – προτροπή προς τις υπηρεσίες για παράβαση καθήκοντος (όπως πολύ σωστά σημείωσε ο Ν. Σερετάκης στην παραπάνω συνεδρίαση), έλαβε η διοίκηση επιβεβαιώνοντας τι σημαίνει ο όρος «απόλυτα συνεργάσιμη» που διαβάσαμε πρόσφατα σε φιλικό της μέσο (δείτε εδώ). Η δημοτική αρχή παραμένει απαθής παρατηρητής της καταστροφής της πόλης από τους εργολάβους…

Στη φωτογραφία μια άλλη καταστροφή, οι ευκάλυπτοι της οδού Φωκών που υλοτομήθηκαν

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Υπάρχουν κι άλλοι δήμοι σε όλη τη χώρα που είναι στην ίδια λογική και πολιτική με τη δική μας δημοτική αρχή. Αλλά κρατάνε και κάποια προσχήματα τουλάχιστον. Εδώ αυτοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Εθελόδουλοι ως τα μπούνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *