Παιχνίδια συμφερόντων με την προμήθεια μασκών για τα σχολεία;

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα φθάσουν(;) οι μάσκες στους δήμους ώστε να διανεμηθούν στα σχολεία που ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση που δηλώνει πανέτοιμη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στα σχολεία, πήρε ένα και μοναδικό μέτρο -τη διάθεση δωρεάν μασκών- το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια περίεργη διαδικασία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε η προμήθεια των μασκών να γίνει μέσω κεντρικού διαγωνισμού, που διενεργεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρότι δεν διαθέτει ούτε το απαιτούμενο τμήμα προμηθειών. Οι διαδικασίες εξπρές εξελίχθηκαν με έγκριση ρεκόρ από το Ελεγκτικό Συνέδριο: ο φάκελος των συμβάσεων έφτασε στο ανώτατο ελεγκτικό όργανο του Δημοσίου χθες (8/9) το πρωί και εγκρίθηκε την ίδια μέρα το μεσημέρι! Βέβαια, όπως γράφτηκε ήδη σε ρεπορτάζ εδώ και 2-3 μέρες, η παραγωγή των μασκών έχει ξεκινήσει, χωρίς να περιμένει κανείς την έγκριση του διαγωνισμού…

Από δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Αυτοδιοίκηση μαθαίνουμε ότι ένας από τους παρολίγο προμηθευτές είναι η εταιρεία που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική βιομηχανία Dassault, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Rafale! Φαίνεται όμως ότι επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αποσύρθηκε τελευταία στιγμή από το διαγωνισμό για να μη δημιουργηθεί θόρυβος λόγω της εμπλοκής του στην προμήθεια των γαλλικών αεροσκαφών.

Μετά την παραίτηση της παραπάνω εταιρείας, αλλά και άλλης μιας που ήταν στη δεύτερη θέση απέμειναν τρεις εταιρείες ως προμηθεύτριες, με τη μια εξ αυτών, που κέρδισε τη μερίδα του λέοντος στον διαγωνισμό, να είναι γνωστή βιομηχανία… αλουμινίου!

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *