Ομοσπονδία Γονέων: Διεκδικούμε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

«Λίγες μέρες απομένουν που οι μαθητές θα ξαναμπούν στο φυσικό τους χώρο, σε μια χρονιά που τα παιδιά μας έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη για όλους για τους μαθητές και φέτος χρειάζεται με τους καλύτερους όρους τόσο να καλυφθεί η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αλλά πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής ύλης που χάθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής έχουμε απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα μέτρο. Δεν εξασφάλισε κανένα καινούργιο χώρο ώστε να φτιαχτούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και έκτακτα κονδύλια πρόσληψης προσωπικού έτσι, ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη. Δεν εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, ούτε τις απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους της Αττικής να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 11πμ για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *