Από τις 10 Αυγούστου γνώριζαν στο Δήμο το κρούσμα κορωνοϊού στον Ιωνικό!

Με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση γνωστοποιήθηκε το κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της πόλης μας. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας:

«Με το που ενημερώθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου για το κρούσμα στους κόλπους του τμήματος χάντμπολ, ο πρόεδρος του συλλόγου Σύλλας Χρήστος σε συνεργασία με τον αρχηγό του τμήματος Φουντεδάκη Μιχάλη προέβη σε άμεσες και συντονισμένες ενέργειες ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ενήμερωσε τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Βούρο. Επικοινώνησε με ΕΟΔΥ και ακολούθησε συγκεκριμένο πλαίσιο οδηγιών και ενεργειών. Όλοι οι αθλητές του τμήματος χάντμπολ καθώς και το τεχνικό τίμ, θα περάσουν από τις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Το γήπεδο του ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΦ είναι από 10/8 σε δεκαπενθήμερη καραντίνα και ο Πρόεδρος άμεσα θα προχώρησει στην απολύμανση του γηπέδου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/8/2020.

Το κλειστό θα μπορεί να είναι σε χρήση, από τη Τετάρτη 26/8/2020 αν και εφόσον όλα είναι όπως πρέπει. Γιατί πάνω από όλα, όπως τονίζει διαρκώς ο πρόεδρος και η Διοίκηση του συλλόγου, προέχει η υγεία των αθλητών και των οικογένειών τους!!!»

Να σημειώσουμε ότι την ανακοίνωση αντλήσαμε από την ιστοσελίδα greekhandball.com, όπου αναρτήθηκε μόλις στις 15/8. Νωρίτερα είχε δημοσιοποιηθεί από το τμήμα χάντμπολ στις 14/8 η ανίχνευση του πρώτου κρούσματος (δείτε εδώ), ενώ πλέον τα κρούσματα έχουν φθάσει τα τρία.

Με δεδομένο ότι στις 14/8 ο Δήμος ανακοίνωσε ότι ανιχνεύθηκε κορωνοϊός και σε εργαζόμενο του Δήμου, προκύπτουν ερωτήματα για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης τόσο της ανίχνευσης κρουσμάτων της πανδημίας στην πόλη μας, όσο και των μέτρων που ελήφθησαν.

Ιδιαίτερα σοβαρό όμως είναι το ζήτημα της καθυστέρησης στην πραγματοποίηση τεστ στους αθλητές και άλλους παράγοντες της ομάδας χάντμπολ (όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Ιωνικού δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα, 5 ημέρες μετά την ανίχνευση του πρώτου κρούσματος). Αν μάλιστα σημειώσουμε ότι όλα τα μέχρι τώρα διαπιστωμένα κρούσματα στην πόλη μας έγιναν γνωστά από τεστ που πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικά (η περίφημη ατομική ευθύνη λειτούργησε μια χαρά) και όχι από τον ΕΟΔΥ, προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: ποιες είναι οι ενέργειες που έκανε η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Γ. Βούρος από τις 10 Αυγούστου που ήρθε σε γνώση του η ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη μέχρι σήμερα; Γιατί τέτοια καθυστέρηση στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων; Σωστή είναι η επισήμανση που κάνει η ανακοίνωση του Δήμου που εκδόθηκε μόλις στις 14/8 το απόγευμα ότι «δεν χρειάζεται πανικός», αλλά αυτό προϋποθέτει υπεύθυνη ενημέρωση και κυρίως συντονισμένες και άμεσες ενέργειες, που όπως φαίνεται έλειψαν…


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *