Αναβάθμιση Κοσκολέτου και… αποστράτευση του (ωσεί παρόντος) Κανταρέλη;

Νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών φημολογείται ότι αναλαμβάνει από τον Σεπτέμβριο ο Σωτήρης Κοσκολέτος, ο οποίος αναβαθμίζεται και τυπικά, αφού είναι γνωστό ότι συμμετέχει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Γιάννη Βούρου. Ο κ. Κοσκολέτος θυμίζουμε ότι είναι ήδη εντεταλμένος σύμβουλος Δόμησης, αλλά και Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο… εκρηκτικός παλαιός συνεργάτης του Χ. Τομπούλογλου έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση Βούρου, τόσο εντός Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με παρεμβάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλα αυτά εδώ τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι στη δημόσια αναφορά από εργαζόμενους του Δήμου για το «ηθικής τάξης» ζήτημα να προΐσταται ως πολιτικό πρόσωπο ταυτόχρονα στην υπηρεσία που εκδίδει τις άδειες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην υπηρεσία που είναι εντεταλμένη να ελέγχει την τήρηση της νομιμότητας. Διαβάστε τι έγραφαν οι εργαζόμενοι σε δημόσια ανάρτησή τους: «Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι υπεύθυνος για διαδικασίες έκδοσης αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κόντρα ρόλος;). Ο πιο καλοπροαίρετος θα αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι (όπως π.χ παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων) από τον ίδιο άνθρωπο που εκδίδει τις άδειες;»

Περισσότερες από δεκαπέντε (15) ημέρες έχουν περάσει από τη δημόσια αυτή καταγγελία, αλλά ο κ. εντεταλμένος δεν έχει θεωρήσει υποχρέωσή του να απαντήσει…

Ψιλά γράμματα θα πείτε για μια διοίκηση που δεν φροντίζει να τηρεί ούτε τα προσχήματα, όταν εξυπηρετεί μικρότερα ή μεγαλύτερα συμφέροντα. Έχει σημασία όμως και ποιος είναι ο φορέας αυτών των συμπεριφορών.

Όταν ο κ. Κοσκολέτος κατηγορούσε τους… Μαδούρους

Το 2018, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθώντας να επιβάλει ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης κατοίκων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης θέσπισε μια επιτροπή για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και το ωράριο χρήσης του ήχου από τα καταστήματα καφε-εστίασης, ο κ. Κοσκολέτος… ανέβηκε στα κάγκελα (διαβάστε εδώ άρθρο του στον τοπικό τύπο). Η δημοκρατική συγκρότηση μιας επιτροπής, στην οποία μάλιστα είχε ζητηθεί να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης (άσχετο αν αρνήθηκαν), με τη συμμετοχή αιρετών, κατοίκων του κέντρου και εκπροσώπων του Σωματείου των καταστηματαρχών, του είχε φανεί ως… εκτροπή. Την είχε χακτηρίσει «επικίνδυνη» και «αντικατάσταση των θεσμών»!

Το γεγονός ότι ο ίδιος σήμερα συγκεντρώνει στο πρόσωπό του την αρμοδιότητα να μοιράζει άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και παράλληλα την ελεγκτική αρμοδιότητα για τυχόν παρατυπίες (δύο σε ένα, δηλαδή), είναι προφανώς το… απαύγασμα της δημοκρατίας.

Πρόσωπα, όπως ο κύριος Κοσκολέτος που είχαν αλλεργία στους… Μαδούρους (διαβάστε εδώ ένα ακόμα… πόνημα του ιδίου), αποδεικνύονται οι πιο τυπικοί εκφραστές των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Μα…βούροι, όπως τους έχει χαρακτηρίσει ομοϊδεάτης τους τοπικός δημοσιογράφος.

Ο αντιδήμαρχος που πέρασε… απαρατήρητος

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για την εναλλαγή στην αντιδημαρχία, θα έχουμε όμως και ένα ακόμα θλιβερό ρεκόρ για τη διοίκηση Βούρου. Ο κ. Κανταρέλης θα είναι ο μοναδικός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που στον ένα χρόνο της θητείας του δεν δημοπρατήθηκε ούτε… ένα τεχνικό έργο.

Ίσως γι αυτό φρόντισε να εκδώσει το… αστείο δελτίο Τύπου (διαβάστε εδώ), με το οποίο πληροφορούσε για τη συνεργασία που είχε με τον… δήμαρχο.

Να σημειώσουμε ότι όσα έργα πραγματοποιήθηκαν σε αυτό τον πρώτο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής Βούρου – Κανταρέλη, αλλά και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη είναι έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Άρη Βασιλόπουλου. Πολλά μάλιστα ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ένδειξη της ανυπαρξίας πολιτικής διοίκησης στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κάπως έτσι πέρασε ο πρώτος χρόνος της διοίκησης Βούρου…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *