«Καρφί» Τομπούλογλου για τυχόν ασυμβίβαστο του Γ. Σαραντόπουλου

Θέμα τυχόν κωλύματος και ασυμβίβαστου για τον φημολογούμενο διορισμό του Γιώργου Σαραντόπουλου στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου θέτει ο Χάρης Τομπούλογλου. Ο Γιώργος Σαραντόπουλος έχει διορισθεί ειδικός συνεργάτης του δημάρχου από τον Γιάννη Βούρο, θέση που κατείχε επί τετραετία και στη διοίκηση Γαϊτανά. Όπως έχει γραφτεί σε τοπικό ΜΜΕ προαλείφεται για τη θέση του γενικού γραμματέα, μετά την παραίτηση της κας Παπαϊωάννου.

Σε επιστολή του προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Τομπούλογλου επισημαίνει ότι ο κ. Σαραντόπουλος παράλληλα με την απασχόλησή του ως ειδικός συνεργάτης εργάζεται και ως υπάλληλος στις οικονομικές υπηρεσίες του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Και ερωτά, ειδικά για την επικείμενη θέση του γενικού γραμματέα, αν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται ως πλήρους ή έστω και μερικής απασχόλησης υπάλληλος σε ιδιωτική επιχείρηση, και για το κατά πόσο θα μπορεί να ασκεί «αμερόληπτα, αντικειμενικά και με την απαιτούμενη διαφάνεια τα καθήκοντά του», αφού όπως αναφέρει η επιχείρηση αυτή «αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους συναλλασσόμενους με τον Δήμο μας».

Την επιστολή ο κ. Τομπούλογλου απευθύνει και προς την εταιρεία «Σκλαβενίτης».

Φαίνεται ότι ο Γ. Βούρος, ένα χρόνο μετά την ανάδειξή του στο αξίωμα του δημάρχου, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την επιλογή των βασικών συνεργατών του. Κώλυμα διορισμού είχαν δυο συνεργάτες που είχε… εγκαταστήσει στα γραφεία του δήμου, χωρίς τελικά να μπορέσουν ποτέ να διορισθούν, ενώ για τη θέση του γενικού γραμματέα πριν ακόμα συμπληρωθεί χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής μετράμε ήδη δυο παραιτήσεις…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *