Ξεκίνησε η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων – άλλο ένα έργο με «σφραγίδα Βασιλόπουλου»

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού σε σημεία που δεν υπήρχαν. Ήδη οι εργασίες θεμελίωσης έχουν γίνει στο τμήμα της εισόδου στην οδό Αχαρνών, όπως και στην έξοδο της Αχαρνών (οδός Δωδεκανήσου).

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που έρχεται να λύσει το σοβαρό πρόβλημα του θορύβου που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες πολλές γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Αφορά την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε συνολικό μήκος σχεδόν 1.000 μέτρων και συμπληρώνει τα ήδη υπάρχοντα ηχοπετάσματα. Το έργο προϋπολογισμού 2,83 εκατ. ευρώ σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε το 2018! (Η τεχνική έκθεση από τις υπηρεσίες του Δήμου βρίσκεται εδώ). Η γνωστή γραφειοκρατία των δημοσίων έργων, καθυστέρησε δυο χρόνια την υλοποίησή του.

Το έργο περιλαμβάνεται σε αυτά που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη δημοτική αρχή. Βρίσκεται στη λίστα των προτεραιοτήτων που είχε αναφέρει ήδη από τον Ιούνιο του 2019 η προηγούμενη δημοτική αρχή στην νεοκλεγμένη τότε διοίκηση Βούρου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το 18ο από τον κατάλογο των έργων που είχε ήδη προς διεκπεραίωση η διοίκηση Βασιλόπουλου πριν παραδώσει στις 31 Αυγούστου 2019.

Μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα για την πρόοδο του συγκεκριμένου έργου. Έγραφε τότε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δύναμη Πολιτών για να υπενθυμίσει τα έργα που παρέδωσε σε εξέλιξη και έχουν παγώσει στη διάρκεια της θητείας της διοίκησης Βούρου: «Η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, έργο που σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου, αδειοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είναι ακόμη παγωμένη και ουδείς από τη σημερινή διοίκηση ασχολείται για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος».

Φθάσαμε στις 15 Ιουλίου για να ανακοινώσει όλο… καμάρι η διοίκηση Βούρου το έργο των ηχοπετασμάτων πρώτο – πρώτο σε μια λίστα έργων που υλοποιούνται στην πόλη.

Το γεγονός παραμένει: Ένα μεγάλο έργο υποδομής που έλειπε από την πόλη για δεκαετίες σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε από τη διοίκηση Βασιλόπουλου. Ο κ. Βούρος και ο κ. Κανταρέλης απλά φρόντισαν να το εγγράψουν σε ένα κείμενο – λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία τους.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *