Ο κ. Αρβανίτης διαμαρτύρεται εξωδίκως και ζητά «να ανασκευάσουμε»

Με εξώδικο που λάβαμε στις 17/7 ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Ειρηναίος Αρβανίτης διαμαρτύρεται για το κείμενο Εμπίπτει και αυτό στα έμμισθα καθήκοντα του ειδικού συνεργάτη; το οποίο δημοσιεύτηκε στον Πολίτη. Ιδιαίτερα θεωρεί ότι μια φράση (Γνωρίζοντας τον θαυμασμό που επιδεικνύει ο κ. Αρβανίτης για δικτατορικά καθεστώτα, θα λέγαμε ότι εζήλωσε τη «δόξα» του διάσημου «ειδικού επί του τύπου» Γεωργαλά, ο οποίος φρόντιζε να εξυφαίνει προβοκάτσιες για λογαριασμό της χούντας) που περιέχεται στο παραπάνω κείμενο «βάλλει ευθέως κατά της προσωπικότητας και εν γένει αξιοπρέπειάς μου, θίγει την τιμή και την υπόληψή μου, αμφισβητεί τις δημοκρατικές και εν γένει πολιτικές πεποιθήσεις μου, και μοναδικό σκοπό έχει να με κατασυκοφαντήσει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών».

Και συνεχίζει σχετικά με τη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε στην ίδια ανάρτηση: «Η ενέργειά σας να συνοδεύσετε το ανωτέρω άρθρο σας με φωτογραφία, στην οποία απεικονίζομαι, είναι απολύτως παράνομη, δοθέντος ότι κάνατε χρήση της εικόνας του προσώπου μου χωρίς την συναίνεση ή έγκρισή μου, χρησιμοποιώντας παραλλήλως σε βάρος μου κάτωθι της αναρτημένης φωτογραφίας κακόβουλα και υπαινικτικά σχόλια». (Κακόβουλα και υπαινικτικά σχόλια θεωρεί προφανώς ότι στην φωτογραφία απεικονίζεται σε εκδήλωση της νεολαίας του ΛΑΟΣ να φωτογραφίζεται κάτω από το πορτρέτο του δικτάτορα Ι. Μεταξά. Το διαψεύδει;)

Με όλα αυτά, σύμφωνα με το εξώδικο του κ. Αρβανίτη «πλήττεται βαρύτατα το κύρος μου ως ειδικού συνεργάτη ενός δημοκρατικώς εκλεγμένου δημάρχου και την επαγγελματική φήμη μου ως καταρτισμένου δημοσιογράφου», ενώ «διακυβεύεται το μέλλον μου ως πολίτη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αλλά κυρίως ως Έλληνα πολίτη, προστατευόμενου από τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις».

Τον υπαινιγμό μας «περί των δήθεν προτιμήσεών του στα δικτατορικά καθεστώτα» τον χαρακτηρίζει «επιεικώς ατυχή»!

Η απάντησή μας

Η επίμαχη φράση του κειμένου μας, την οποία επιχειρεί να ανασκευάσει ο κ. Αρβανίτης είναι όντως μια αξιολογική κρίση. Η οποία συνάγεται από το γεγονός ότι ο ίδιος έχει υπάρξει στέλεχος ενός κόμματος που έχει χαρακτηριστεί ως ακροδεξιό και απολογητικό του δικτατορικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, όπως άλλωστε φαίνεται από την περίοπτη θέση που κατέχει σε γραφεία του η φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έχει δημοσιευτεί αυτή η φωτογραφία, αλλά και ο υπαινιγμός για το πολιτικό παρελθόν του κ. Αρβανίτη, χωρίς ως τώρα να υπάρξει αντίδραση εκ μέρους του (εδώ δικό μας δημοσίευμα από τις 30/9/2019). Φωτογραφία που διακινείται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει τον σχετικό υπαινιγμό μας για τις πολιτικές του προτιμήσεις απλά «ατυχή» (θα περιμέναμε να τον διαψεύσει κατηγορηματικά ή κάτι ανάλογο). Η πολιτική διαδρομή κάθε δημόσιου προσώπου δεν σβήνει με εξώδικα και απαγορεύσεις.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο κ. Αρβανίτης επιλέγει να απαντήσει με ένα τετρασέλιδο εξώδικο σε μια δευτερεύουσα φράση του κειμένου μας και όχι στο κύριο θέμα του, που αποτελεί και τον τίτλο του δημοσιεύματός μας. Τίτλος που φέρει και ερωτηματικό, ώστε να επιφέρει σχετική απάντηση.

Σχολιάζαμε σε εκείνο το δημοσίευμα την επιλογή του κ. Αρβανίτη να αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια επιστολή του Μητροπολίτη Γαβριήλ προς τον Γ. Κατερίνη προσωπικά, κάτι που θεωρούμε ότι αντίκειται στο ρόλο του ως ειδικού συνεργάτη του δημάρχου. Κι επειδή παρατηρήσαμε ότι μετά την ανάρτηση του σχετικού δημοσιεύματός μας έσπευσε να κατεβάσει τη δική του ανάρτηση, φανταζόμαστε ότι και ο ίδιος αντελήφθη ότι εκτίθεται.

Τελικά ο «εξωδίκως διαμαρτυρόμενος» και απειλών σύμβουλος Τύπου του δημάρχου, θεωρεί ότι σωστά ενεπλάκη στην παραπάνω ανάρτηση; Κι αν το μετάνιωσε πώς κρίνει ότι «αναίτια» θίξαμε τις πολιτικές του αξίες;

ΠΟΛΙΤΗΣ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Η μεταγραφή από τον Καρατζαφύρερ στη Ντόρα και μετά στη νουδού δεν βοήθησε να ξεπλυθεί η ακροδεξιίλα. Κρίμα που δεν είναι πρόεδρος της ομάδας ο Θεοδωρακόπουλος (ο προ θείου Λουκά). Θα τον αξιοποιούσε σίγουρα! Ίσως ο γυιός του, Sir Taki στο μέλλον να αποκαταστήσει αυτή την αδικία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *