Η διοίκηση Βούρου «γυρίζει την πλάτη» στους φορείς της πόλης

Οι μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες συνεχίζονται. Στην αποτυχημένη απόπειρα συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών» του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη που κατέληξε σε ένα ακόμα φιάσκο για τη διοίκηση, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής παραβρέθηκαν για να θέσουν τη διαμαρτυρία τους σχετικά με το ζήτημα του οικοπέδου του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Η διοίκηση με αφορμή τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και βασισμένη στις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στην ουσία έχει καταργήσει τα δημοτικά συμβούλια και τις ανοικτές διαδικασίες, στερώντας τη δυνατότητα διαβούλευσης σε σοβαρά ζητήματα.

Ας δούμε τι καταγγέλλει η Ομάδα Γυναικών:

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ), παρευρέθηκε με εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/7/20 μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, τον Σύλλογο Π.Ε. « ο Αριστοτέλης», την Γ’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Φιλαδέλφειας  – Ν. Χαλκηδόνας και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης, προκειμένου να καταθέσει κοινή τους επιστολή για το ζήτημα του οικοπέδου του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν κοινοποίησε το αίτημα της Ομάδας Γυναικών για συμμετοχή εκπροσώπου της στο Δημοτικό Συμβούλιο στους Δημοτικούς Συμβούλους στους οποίους και απευθυνόταν, αλλά και που γι’ ακόμη μια φορά γύρισε την πλάτη στους μαζικούς φορείς της περιοχής και  με αίολα επιχειρήματα, δεν  επέτρεψε σε αντιπροσωπεία τους να παραστούν στη συνεδρίαση. Είναι η δεύτερη φορά που η Δημοτική Αρχή αρνείται να παραλάβει σχετικό υπόμνημα των μαζικών φορέων.

Οι γυναίκες δεν θα αφήσουμε να κλείσει το ζήτημα του 3ου Βρεφονηπιακου Σταθμου.

Δεν θα αφήσουμε να υπονομεύεται το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, με δημόσιες και δωρεάν δομές για όλα τα βρέφη και νήπια, χωρίς κανένα αποκλεισμό, με ευθύνη του κράτους να την παρέχει ενιαία για όλη αυτή την περίοδο της προσχολικής ηλικίας, χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ 3ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο Σύλλογος Π.Ε. «Αριστοτέλης», η Γ’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Φιλαδέλφειας  – Ν. Χαλκηδόνας, η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) και το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας –Μεταμόρφωσης,  είναι φορείς που έχουν δώσει χρόνια αγώνες για τα δικαιώματα των παιδιών όσον αφορά τις σύγχρονες ανάγκες τους για αποκλειστικά δημόσιους  δωρεάν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και συνολικά για το δικαίωμά τους στην αγωγή και εκπαίδευση.

Έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση του οικοπέδου, όπου προοριζόταν για χτίσιμο του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας, η οποία θα το αξιοποιήσει για τη δημιουργία  παιδικού σταθμού που θα λειτουργεί η ίδια, έξω από την αρμοδιότητα του δήμου.

Είναι μια απόφαση που προκαλεί το λιγότερο ερωτήματα καθώς πάρθηκε παρά και ενάντια στην εκφρασμένη θέση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Θέλουμε να επαναλάβουμε πως είναι μια απόφαση που θα έχει   σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τις οικογένειες και τους εργαζόμενους, καθώς προαναγγέλλεται η συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού.  Το προσωπικό μένει ξεκρέμαστο, οι θέσεις που θα απευθύνονται στις μικρότερες βρεφικές ηλικίες στην πράξη συρρικνώνονται.  Πρόκειται ουσιαστικά για μία απόφαση που υποβαθμίζει τις ανάγκες των παιδιών για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που ο Δήμος οφείλει να παρέχει δημόσια, δωρεάν, προς όλα τα βρέφη και τα νήπια έως 4 χρονών ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

Απευθυνόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε μέλος του και το καλούμε να πάρει πολύ σοβαρά υπόψη τις θέσεις των παραπάνω φορέων.  Την ίδια έκκληση απευθύνουμε σε κάθε  αρμόδιο φορέα,  και ζητάμε να υποστηρίξουν το αίτημά μας για την ανάκληση αυτής της απόφασης και την άμεση ανέγερση του 3ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο του Δήμου με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *