Και το Σωματείο θεωρεί παράνομη την εντολή διάρρηξης του Κοινωνικού Ιατρείου

Παράνομη χαρακτηρίζει την εντολή που δόθηκε από τη δημοτική αρχή για αλλαγή της κλειδαριάς στο χώρο που χρησιμοποιείται ως κοινωνικό οδοντιατρείο το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου και γι αυτό καταγγέλλει τη διοίκηση.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Σωματείου με ένα μικρό σχόλιο – απάντηση σε ότι μας αφορά:

Στις 10 Ιουλίου δόθηκε εντολή σε συναδέλφους να προβούν σε αλλαγή της κλειδαριάς του χώρου που χρησιμοποιείται ως κοινωνικό οδοντιατρείο και ο οποίος έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (2/2015).

Πρόκειται για μια εντολή που δόθηκε παράνομα προς τους συναδέλφους και είχε και τη συνέπεια να εμπλέξει η δημοτική αρχή και «απλούς υπαλλήλους» στις όποιες προθέσεις της.

καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, καταρχήν γιατί δεν προστάτευσε τους συναδέλφους μας και τους εξώθησε με μια απλή έγγραφη εντολή να αλλάξουν κλειδαριά στο χώρο, καθώς και γιατί παρέκαμψε την απόφαση της παραχώρησης του χώρου που χρησιμοποιείται για κοινωνικό σκοπό.

Στη συνέχεια, βέβαια καταγγέλλουμε και αυτούς που συναίνεσαν στη δημοσίευση φωτογραφίας των συναδέλφων κατά την αλλαγή της κλειδαριάς του κοινωνικού χώρου. Συγκεκριμένα η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα φίλα προσκείμενη στην πρώην δημοτική αρχή στοχοποιώντας τους συναδέλφους.

Ως Σωματείο εργαζομένων η πράξη της παραβίασης του χώρου μας βρίσκει σαφώς αντίθετους, εγκαλούμε τη Δημοτική Αρχή για την πράξη της και ξακαθαρίζουμε σε όσους δίνουν τέτοιες επικίνδυνες, μη αλληλέγγυες και παράνομες εντολές σε συναδέλφους μας ότι θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους.

Ένα σχόλιο του Πολίτη:

Ο Πολίτης ανέδειξε πρώτος το θέμα μετά από καταγγελία πολιτών, δημοσιεύοντας ως απόδειξη και φωτογραφία από το γεγονός της αλλαγής κλειδαριάς. Επιλέξαμε η φωτογραφία να είναι σκοτεινή και να μη δείχνει πρόσωπα, ακριβώς γιατί δεν θεωρούμε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου φέρουν ευθύνη (άλλωστε δεν γράφτηκε κάτι τέτοιο, ούτε καν το υπαινιχθήκαμε). Θεωρούμε ότι δεν είναι τα ρεπορτάζ που στοχοποιούν τους υπαλλήλους, αλλά οι κακές πρακτικές της διοίκησης, όπως πολύ σωστά εντοπίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου. Και θα έπρεπε η δημοτική αρχή να ζητήσει συγνώμη από τους υπαλλήλους που εξέθεσε με την εντολή διάρρηξης που εξέδωσε.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *