Κάποιοι στήνουν πογκρόμ κατά προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας

Στην αρχή η κυβέρνηση έκανε έξωση σε οικογένειες αναγνωρισμένων προσφύγων από τις οργανωμένες δομές και προώθησε αιτούντες άσυλο από τα νησιά στην Αθήνα. Μετά η αστυνομία έκανε επέμβαση στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου άρχισαν να συγκεντρώνονται οικογένειες άστεγων προσφύγων και τους μετέφερε σε άλλα σημεία. Μετά μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν τα… παγκάκια από την πλατεία. Και τότε εμφανίστηκε μια επιτροπή κατοίκων που ζητά να «απογκετοποιηθεί η περιοχή», «να καταργηθεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ», «να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ από την περιοχή» και με βασικό σύνθημα «Stop στον εποικισμό» οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 15/7 στην πλατεία Βικτωρίας.

Θυμίζοντας ανάλογα σκηνικά που είχαν στήσει πριν μια δεκαετία στον Άγιο Παντελεήμονα και την γύρω περιοχή ακροδεξιές «ομάδες κατοίκων» που μετατράπηκαν σε οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Δυστυχώς η ρητορική του μίσους σε συνδυασμό με την αλλοπρόσαλλη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό επανέρχεται στην ζωή μας, στοχοποιώντας πολιτικές αντιμετώπισης του οξυμένου προβλήματος, ανθρώπους και συλλογικότητες που δρουν με αλληλεγγύη.

Ευτυχώς οργανώσεις και φορείς καλούν σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας, για να «μην επιτρέψουμε στο αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί».

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *