Ένας χρόνος ανέξοδοι… τσαμπουκάδες

Η διάρρηξη της πόρτας του Κοινωνικού Οδοντιατρείου με πρόθεση προφανώς την έξωση αυτής της «μη ελεγχόμενης» κοινωνικής δομής από χώρο που ανήκει στον Δήμο, δεν είναι η πρώτη αυθαιρεσία που έγινε στην πόλη μας με «εντολή δημάρχου». Είναι πολλά τα επεισόδια αυταρχισμού της διοίκησης και του ίδιου του δημάρχου σε αυτό τον ένα χρόνο που πέρασε από την εκλογική νίκη του. Όπως και ισάριθμες σχεδόν είναι οι αναδιπλώσεις στις οποίες εξαναγκάστηκε να προβεί ο Γιάννης Βούρος.

Παραθέτουμε κάποια από τα κραυγαλέα επεισόδια, τα οποία οι οπαδοί του Βούρου προσπαθούν να… ξεχάσουν:

«Μόνος μου και όλοι σας»

Με αυτό τον επιτηδευμένο κουτσαβακισμό απάντησε ο Γ. Βούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Φεβρουαρίου σε σοβαρές καταγγελίες που έκαναν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για το παρασκήνιο της «αυλής» του: για τις πιέσεις σε υπαλλήλους που ασκούσε η γενική γραμματέας που ο ίδιος είχε διορίσει (ήδη αποχώρησε από το Δήμο), για τον συνεργάτη του ο οποίος χωρίς καμιά θεσμική θέση περιφέρεται στο Δήμο και ασκεί διοίκηση, για τον σύμβουλο που προσπάθησε να… χώσει στα πολιτιστικά του Δήμου. (Διαβάστε αναλυτικότερα: Το παρασκήνιο της «αυλής» του… εθελοντή δήμαρχου).

Μαζικές μετακινήσεις προσωπικού

Από την αρχή της διοίκησής του ο Γ. Βούρος επέδειξε μια ρεβανσιστική τακτική απέναντι σε υπαλλήλους. Αποκορύφωμα δυο αποφάσεις που υπέγραψε για την μαζική μετακίνηση 17 υπαλλήλων. Το Σωματείο τον κατήγγειλε δημόσια, τονίζοντας ότι με αυτές τις μετακινήσεις διαλύει ουσιαστικά την διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής. (Δείτε περισσότερα: Το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου καταγγέλλει μαζικές μετακινήσεις προσωπικού).

Αν και στο τέλος υποχρεώθηκε πολλές από αυτές τις μετακινήσεις να τις πάρει πίσω, δεν παύει αυτή του η ενέργεια να χαρακτηρίζει την αυταρχική διοίκηση που προσπάθησε να εισαγάγει.

«Επιχείρηση απολύσεις» στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ

Παραμονές Χριστουγέννων η δημοτική αρχή προσπάθησε να περάσει ένα από τα πιο ενδεικτικά σχέδια για τον τρόπο που έχει επιλέξει να πολιτεύεται. Με αφορμή την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων Εστία που αναπτύσσεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, επιχείρησε να αλώσει ολοκληρωτικά αυτή την υπηρεσία, προσλαμβάνοντας «ημέτερους». Η τροπή που πήρε αυτή η υπόθεση αποκάλυψε μια πολύ «βρώμικη» επιχείρηση τακτοποίησης προεκλογικών γραμματίων και συναλλαγών του ίδιου του δημάρχου με μέλη της παράταξής του, με συμμάχους του στη διοίκηση και με άλλους υποστηρικτές του στην αναρρίχησή του στο ύπατο αξίωμα της πόλης.

Η υπόθεση αυτή απασχόλησε επί μακρόν την διοίκηση του Δήμου, έγινε η αφορμή να σπάσει η συνεργασία Βούρου – Γρετζελιά και να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας τους και κατέληξε σε ένα μεγάλο φιάσκο για την δημοτική αρχή. Οι απολύσεις δεν έγιναν, η πλειοψηφία Βούρου κατέρρευσε, ο… τσαμπουκάς δήμαρχος έζησε μια μεγάλη ήττα.

«Εισβολείς» οι πρόσφυγες…

Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της πολιτικής Βούρου είναι η αντι-προσφυγική και αντι-μεταναστευτική ρητορική που επέδειξε. Στις 21 Οκτωβρίου 2019 εν μέσω άσχετης συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο άφωνοι οι παριστάμενοι παρακολούθησαν το κρεσέντο του δημάρχου. Ακολουθώντας τον τότε σύμμαχό του Π. Γρετζελιά, είπε ότι η χώρα μας «αντιμετωπίζει εισβολή». (Διαβάστε: «Λαίλαπα» και «εισβολή» η άποψη της διοίκησης Βούρου για το προσφυγικό!) Κι αυτή τη φορά, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από τον Άρη Βασιλόπουλο, ο Γ. Βούρος υποχρεώθηκε να ανακαλέσει…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *