Βασιλόπουλος προς Βούρο: πολιτικά επιλήψιμη και παράνομη η αλλαγή κλειδαριάς στο Κοινωνικό Ιατρείο

Ερωτήματα προς τον δήμαρχο Ι. Βούρο κατέθεσε ο Άρης Βασιλόπουλος σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την παραβίαση της κλειδαριάς σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ρωτά ποιος έδωσε την εντολή γι αυτή την πράξη και επισημαίνει ότι πρόκειται για πολιτικά επιλήψιμη και παράνομη ενέργεια.

Η επιστολή που κατέθεσε ο Α. Βασιλόπουλος:

Αξιότιμε κ. δήμαρχε,                                                                      

Πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 10/07/2020, άνθρωποι φερόμενοι ως υπάλληλοι του Δήμου άλλαξαν κλειδαριά στο χώρο που στεγάζεται εδώ και 6 χρόνια το κοινωνικό Ιατρείο/οδοντιατρείο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. Σας ρωτώ λοιπόν:

1. Οι άνθρωποι που άλλαξαν την κλειδαριά ήταν υπάλληλοι του Δήμου;

2.  Από ποιον και για ποιο λόγο δόθηκε εντολή στους υπαλλήλους να αλλάξουν την κλειδαριά στο κοινωνικό ιατρείο/οδοντιατρείο;

3. Γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί με τις υπ.αριθ.202-2014 και υπ.αρ.2-2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στέγαση του κοινωνικού ιατρείου/οδοντιατρείου/φαρμακείου που λειτουργεί στο Δήμο μας;

Στο βαθμό που η εντολή δόθηκε από τη δημοτική αρχή, σας ενημερώνω ότι η συγκεκριμένη ενέργεια όχι μόνο είναι πολιτικά επιλήψιμη, αλλά και παράνομη. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί νόμιμα για τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου/φαρμακείου με τις δύο προαναφερθείσες αποφάσεις, το οποίο στα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε άπορους ανθρώπους του Δήμου μας.  Στο βαθμό που επιθυμείτε οποιαδήποτε αλλαγή στην παραχώρηση, το μοναδικό αρμόδιο όργανο να αποφασίσει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και κανένας άλλος. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις προθέσεις σας, ο χώρος μέχρι και σήμερα είναι παραχωρημένος στο Κοινωνικό Ιατρείο/οδοντιατρείο και οποιαδήποτε ενέργεια αλλαγής κλειδαριάς είναι έκνομη.

13/07/2020

Αριστείδης Βασιλόπουλος

Επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *