Βούρος: «Ο Δήμος άλλαξε την κλειδαριά γιατί δεν… έβρισκε τον υπεύθυνο»

Τα «μαζεύει» ο Γ. Βούρος σχετικά με την απαράδεκτη παραβίαση του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο – Οδοντιατρείο. Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και μιλά για «παραπληροφόρηση», παραδέχεται ότι ο Δήμος «προχώρησε σε αλλαγή της κλειδαριάς» επειδή «αναζήτησε ανεπιτυχώς τον υπεύθυνο» κι αυτό γιατί όπως γράφει «παρατηρήθηκε να χρησιμοποιούν το χώρο άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση με το στόχο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα κοινωνικό οδοντιατρείο».

Άλλα ήταν όμως τα επιχειρήματα που πρόβαλλαν κάποιοι υποστηρικτές της διοίκησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι εξέφρασαν την απέχθειά τους στο όρο «αυτοδιαχειριζόμενο» για το Κοινωνικό Ιατρείο, άλλοι εξέφρασαν προβληματισμό για τον πολιτικό προσανατολισμό τηε δομής και κάποιοι πιο… προωθημένοι έγραψαν «να τελειώνουμε με τους αυτοδιαχειριζόμενους και τους αναρχοαυόνομους χώρους». Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών όπως σημειώσαμε σε σχετικό μας ρεπορτάζ ειρωνεύτηκε τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου, αποσπώντας τη θετική γνώμη του ίδιου του δημάρχου.

Ένα είναι σίγουρο: όποια προσπάθεια και να έγινε για αφαίρεση του χώρου, μετά την κατακραυγή και την καταγγελία σταμάτησε και ο χώρος επιστρέφει στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Η ανάρτηση του Γ. Βούρου

Σε απάντηση της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο (για ένα ακόμη θέμα) οφείλω ως Δήμαρχος να ενημερώσω τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας για τα παρακάτω.

Ουδέποτε υπήρξε πρόθεση ανάκλησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση χώρου στην πλατεία Προσκόπων Αϊδινίου, για την λειτουργία του κοινωνικού οδοντιατρείου, και αυτή ισχύει ως έχει, αποκλειστικά και μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρατηρήθηκε όμως, για παραπάνω από μία φορά, να χρησιμοποιούν τον χώρο άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το στόχο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ένα κοινωνικό οδοντιατρείο (όπως δήλωσαν και οι ίδιοι στη σημερινή συνάντησή μας ο χώρος διετίθετο και για άλλες δραστηριότητες).
Κατόπιν τούτου ο Δήμος ως ιδιοκτήτης του χώρου και αφού αναζήτησε ανεπιτυχώς το προηγούμενο διάστημα τον υπεύθυνο προχώρησε σε αλλαγή της κλειδαριάς.

Μετά από την συνάντησή μου την Δευτέρα 13/07/20 με την οδοντίατρο και όσους την βοηθούν στο έργο της, όπως δήλωσα και στην ίδια, τα κλειδιά είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή της, ώστε να συνεχίσει το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Η Δημοτική μας Αρχή εδώ και μήνες έχει ως στόχο την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και κάθε συμπαραστάτης προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτος.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Πως διαπίστωσαν πως αλλότρια άτομα χρησιμοποιούσαν τον χώρο (άρα ανοικτή πόρτα) και χρειάσθηκε να αλλάξουν τις κλειδαριές; Τα αναφερόμενα άτομα τα κλείδωσαν από έξω η από μέσα ;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *