Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Η πόλη χρειάζεται έναν δήμαρχο για όλους και όλες – του Ηλία Λεμοντζόγλου

Τι διοίκηση θέλουν οι δημότες; Πόσοι και ποιοί είναι ικανοποιημένοι από την έως τώρα λειτουργία της;

Οι καθημερινές εξελίξεις, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας. Έχουμε να κάνουμε με μια απολυταρχική, αντιδημοκρατική και αντιπαραγωγική διοίκηση, πλήρως συντεταγμένη στα προτάγματα της κεντρικής εξουσίας που ασκεί η κυβέρνηση.

Χρόνια είχε να δει η πόλη μας Δημοτική Αρχή τόσο απόμακρη από τα προβλήματα των πολλών. Έργα υποδομών έχουν μείνει πίσω, βασικές υποχρεώσεις παροχών προς τους δημότες έχουν εξασθενίσει.

Τρία παραδείγματα που κάνουν πιο σαφή τον προβληματισμό: Κόντρα στην αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και παρά τις αντιδράσεις φορέων και οργανώσεων, ανατίθεται το πλύσιμο των κάδων σε ιδιώτη. Κόντρα στις εντονότατες αντιδράσεις από φορείς, οργανώσεις, σωματεία και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, παραχωρείται το οικόπεδο στην Πλατεία Μουστακλή στην Μητρόπολη Ιωνίας – Φιλαδέλφειας, ώστε να προσπαθήσει η ίδια να ανεγείρει εκεί βρεφονηπιακό σταθμό. Κόντρα στις ανάγκες των δημοτών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής εισβάλουν στο κοινωνικό οδοντιατρείο παράνομα και με σκοπό να διακόψουν την λειτουργία του.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο αντίληψης του Δημάρχου για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η υγειονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία για την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών, που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές, εποχές. Η πόλη χρειάζεται έναν Δήμαρχο για όλους και όλες, όχι έναν Δήμαρχο οπαδό…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *