Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον «αυταρχικό κατήφορο» της δημοτικής αρχής

Από την Τοπική Επιτροπή Ν.Ιωνίας-Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας-Μεταμόρφωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα του Κοινωνικού Ιατρείου – Οδοντιατρείου:

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια έπειτα από εντολή δημάρχου (όπως ειπώθηκε τηλεφωνικά σε συμπολίτη μας από το ίδιο το γραφείο δημάρχου), η δημοτική αρχή σαν τον κοινό κλέφτη, διέρρηξε(!!!) τον χώρο του κοινωνικού οδοντιατρείου ο οποίος είναι παραχωρημένος γι’ αυτό τον σκοπό έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2015 και λειτουργεί σε εθελοντική βάση από γιατρούς, οδοντίατρους και αλληλέγγυους. Την Παρασκευή το μεσημέρι, αλλάχθηκε η κλειδαριά του χώρου και τοποθετήθηκε νέα! Ουσιαστικά πετιέται έξω από αυτό τον χώρο το κοινωνικό οδοντιατρείο.

Η μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής ακολουθεί πιστά μια αντιδημοκρατική, πλήρως προσανατολισμένη στην εκχώρηση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου στα ιδιωτικά συμφέροντα πολιτική.

Ωστόσο δεν μπορούμε παρά να ομολογήσουμε ότι κάθε φορά μας εκπλήσσει. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν καινούργιο αυταρχικό κατήφορο, που επιχειρείται να «δικαιολογηθεί» με διασπορά τερατωδών ανακριβειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλούς πρόθυμους συνεργάτες της δημοτικής αρχής, ειδικά δε από προσφάτως ανακαλύψαντες τη γοητεία της εξουσίας «προοδευτικούληδες» μαϊντανούς της.

Οι πολιτικές της λιτότητας, της καταστολής, της φτώχειας έχουν πετάξει στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας. Κάτι θα έχει ακούσει σχετικά ο κύριος δήμαρχος. Ο ίδιος ήταν άλλωστε από τους πλέον πρόθυμους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφιζε στη διάρκεια της θητείας του τα μνημόνια. Αυτά οδήγησαν τον κόσμο στο σημείο να μην μπορεί μεταξύ άλλων να έχει αξιοπρεπείς και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες. Είναι αυτές οι πολιτικές που ο κύριος δήμαρχος συνέβαλλε για να εφαρμοστούν, που οδήγησαν στη δημιουργία και κοινωνικών δομών αλληλεγγύης όπως είναι το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την μαφιόζικη αυτή ενέργεια. Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο, όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους, να πάρουν θέση για το απαράδεκτο αυτό γεγονός. Καλούμε τη δημοτική αρχή να επιστρέψει τα κλειδιά του χώρου που παρανόμως κατακρατεί. Καλούμε επιπλέον κάθε σωματείο και συλλογικότητα της πόλης μας να πάρει σαφή θέση.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *