Ποια είναι η προέλευση του χρήματος; Ακόμα περιμένουμε αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή…

‘Εχει περάσει μια εβδομάδα από τα δημοσιεύματα (και του Πολίτη) σχετικά με τον «κρυφό» χορηγό του Παιδικού Σταθμού που ανέλαβε να κατασκευάσει και να λειτουργεί η Μητρόπολη σε δημοτικό οικόπεδο που της παραχωρεί ο Δήμος και κανείς από την διοίκηση δεν θεώρησε σκόπιμο να πάρει θέση.

Ενώ η κεντρική πολιτική σκηνή ακόμα ασχολείται με την προέλευση και την διαδρομή του χρήματος στην γνωστή ως «υπόθεση Καλογρίτσα», η τοπική πολιτική αρχή – η δημοτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε υπέρ της παραχώρησης του χώρου στην Μητρόπολη – δεν φαίνεται να θίγεται από την «υποψία» σύνδεσης των δυο υποθέσεων.

Επανερχόμαστε και θέτουμε κάποια ερωτήματα πιο ξεκάθαρα, στην περίπτωση που δεν αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή ότι είναι υποχρεωμένη να λάβει θέση.

Στην «υπόθεση Καλογρίτσα» εμπλέκεται το όνομα μιας εταιρείας, η οποία εδρεύει στη χώρα μας αλλά οι δραστηριότητές της είναι αποκλειστικά στο εξωτερικό. Αυτή η εταιρεία είναι η ίδια, η οποία κατασκεύασε τον Παιδικό Σταθμό της Μητρόπολης στο Ηράκλειο Αττικής. Στην περίπτωση «Καλογρίτσα» το έμβασμα ήρθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Islamic Bank του Ντουμπάι.

  • Η δημοτική μας αρχή δεν έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό; Θεωρεί φυσιολογική την προέλευση του χρήματος από οπουδήποτε; Ένας ξένος όμιλος είναι σκάνδαλο αν προσπαθεί να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στη χώρα, αλλά είναι φυσικό να χτίζει παιδικούς σταθμούς σε δημοτικά οικόπεδα;

Το γεγονός ότι δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις ότι για την ανέγερση του Παιδικού Σταθμού στην πόλη μας «υπάρχει άλλος χορηγός», δεν αναιρεί καθόλου την αναγκαιότητα πληροφόρησης. Μέχρι σήμερα σε καμία φάση της δημόσιας συζήτησης (πλην της δήλωσης που μάλλον «ξέφυγε» από το στόμα του Χάρη Τομπούλογλου) δεν ανακοινώθηκε η ύπαρξη χορηγού. Είναι φανερό ότι κάποια «σκοπιμότητα» υπηρετεί αυτή η αποσιώπηση.

  • Ποιός είναι ο χορηγός και γιατί τηρείται μυστικό το όνομά του; Ποια είναι η προέλευση του χρήματος; Γιατί δεν ανακοινώθηκε στη διαδικασία έγκρισης της σχετικής σύμβασης Δήμου – Μητρόπολης η ύπαρξη χορηγού; Τι φοβάται η δημοτική αρχή και τηρεί μυστική την ύπαρξη του χορηγού;

Αναμένοντας τις δημόσιες απαντήσεις της δημοτικής αρχής διατυπώνουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, για να προλάβουμε τυχόν αντιδράσεις.

Όταν μιλάμε για δημόσια περιουσία και για δημόσια παιδεία θα πρέπει όλες οι παράμετροι να είναι γνωστές και προσβάσιμες σε όλη την κοινωνία. Αν ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να δωρίσει κάτι στο Δήμο, αυτό θα πρέπει να γίνεται φανερά. Θα πρέπει ο λαός της πόλης να γνωρίζει και να αποφασίσει δια της δημοτικής αρχής αν θα δεχτεί ένα έμβασμα από την Islamic Bank, το ίδρυμα Σόρος, το εβραϊκό λόμπι, ή το λόμπι διακίνησης οπλικών συστημάτων.

Κι επίσης η αποδοχή μιας δωρεάς δεν θα πρέπει να θέτει σε αμφισβήτηση την δημόσια ιδιοκτησία, την διαχείριση και την χρήση της. Αν κάποιος επιθυμεί να «ευεργετήσει» την πόλη, δεν πρέπει να αφαιρεί δημόσιο χώρο και δημόσιο έλεγχο.

Αυτά για να είμαστε ακριβείς όταν μιλάμε για «αλλότρια» και για «ημέτερα» συμφέροντα…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *