Μητροπολίτης Γαβριήλ: «Υπάρχει άλλος χορηγός» για την ανέγερση του Παιδικού Σταθμού

Από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση στο δημοσίευμά μας Η υπεργολαβία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι τηλεοπτικές άδειες και ο σταθμός που θα χτίσει η Μητρόπολη.

Με την επιστολή αυτή ο σεβασμιότατος χαρακτηρίζει «ψευδή και αναληθή» τη δημοσίευσή μας αλλά και «επικίνδυνη για την τοπική μας κοινωνία» και ως έχουσα σκοπό «να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα»! Αν κι επιβεβαιώνει ότι η «οικογένεια Khoury έχει πολλαπλώς ευεργετήσει το κοινωνικό και προνοιακό έργο της Μητρόπολης», μας ενημερώνει ότι «υπάρχει άλλος χορηγός» για την ανέγερση του παιδικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή και στο τέλος μια μικρή απάντηση του συντάκτη:

Απάντηση του συντάκτη:

Εδώ και σχεδόν δυο μήνες η σύμβαση που σύναψε ο Δήμος με την Μητρόπολη για την ανέγερση Παιδικού Σταθμού σε οικόπεδο που ανήκει στο Δήμο και προοριζόταν για την ανέγερση του Δημοτικού 3ου Βρεφονηπικού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας απασχολεί την τοπική κοινωνία. Είναι φυσικό, λοιπόν, κάθε σχετική πληροφορία, όπως για τη χρηματοδότηση του Σταθμού, εφόσον δεν υπήρχε καμιά επίσημη πληροφόρηση από τον Δήμο ή την Μητρόπολη, να αποτελεί δημοσιογραφική είδηση. Ακόμη και σήμερα με την επιστολή του Σεβασμιωτάτου δεν δίνεται το όνομα του χορηγού.

Το κείμενο που δημοσιεύσαμε και χαρακτηρίζει ψευδές και αναληθές ο Σεβασμιώτατος απλά παραθέτει πληροφορίες από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Πληροφορίες, όπως ότι ο Όμιλος CCC είναι χορηγός σε άλλες δραστηριότητες της Μητρόπολης, τις οποίες μάλιστα επιβεβαιώνει ο Μητροπολίτης στην επιστολή του. Το κείμενό μας έκανε νήξεις και συνδέσεις με την πολιτική τροπή που έχει πάρει μια άλλη υπόθεση χρηματοδότησης από τον ίδιο όμιλο και έθετε ερωτήματα, τα οποία μερικώς απαντά σήμερα για πρώτη φορά ο Μητροπολίτης.

Απλά θα θέλαμε να επισημάνουμε στον Σεβασμιώτατο πως αν και αναφέρει ότι η Μητρόπολη ουδέποτε ενεπλάκη σε πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου από τον Δήμο στην Μητρόπολη απασχόλησε την τοπική κοινωνία και αποτελεί εξ αντικειμένου σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτή την αντιπαράθεση τροφοδοτεί και με τη σημερινή του επιστολή, η οποία είναι γραμμένη σε αρκετά οξύ ύφος και βρίθει αιχμών και απαράδεκτων υπαινιγμών εναντίον μας.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε τέτοια αντιπαράθεση και μάλιστα με έναν εκπρόσωπο της εκκλησίας.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Αφού σας ζητά ο Μητροπολίτης να συναντηθείτε και δημοσιογραφικά να του θέσετε όλα τα ερωτήματα γιατί δεν το κάνετε ώστε να μας προσφέρετε πλήρη ενημέρωση?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *