«Διχασμό» και «αποδόμηση της εκκλησίας» βλέπει η ΟΝΝΕΔ στις κινητοποιήσεις για τον 3ο Βρεφονηπιακό

Με σχετική καθυστέρηση η τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ παίρνει θέση υπέρ της παραχώρησης του οικοπέδου του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου στην Μητρόπολη. Με μια ανακοίνωση που προσπαθεί να ενοχοποιήσει τις αντιδράσεις φορέων και πολιτών για «αποδόμηση της εκκλησίας», οι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας τάσσονται αναφανδόν υπέρ της σύμβασης Δήμου – Μητρόπολης και αποδίδουν στους αντιδρώντες «κομματικές επιδιώξεις και αγγυλώσεις». Μιλούν μάλιστα για «διχασμό», επαναφέροντας ένα γνωστό επιχείρημα που όπως φαίνεται χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση παραχώρησης δημόσιου χώρου στην πόλη μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μια προσπάθειας αποδόμησης της Εκκλησίας, μέσω κατηγοριών και τεχνητών διαμαρτυριών, για την απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας να παραχωρήσει χώρο, μόνο για χρήση και όχι για κυριότητα, στην τοπική μας Εκκλησία για να ανεγερθεί παιδικός σταθμός με χρηματοδότηση της κατασκευής εξ’ ολοκλήρου από την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας αλλά και παράλληλα με ανάληψη ΟΛΩΝ των δαπανών λειτουργίας του για τα προσεχή 25 ολόκληρα χρόνια!

Διαμαρτυρίες και κατηγορίες που προέρχονται από ανθρώπους, που ιδεολογικά και προσωπικά βρίσκονται απέναντι στην Εκκλησία και μοναδικό σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τις κομματικές επιδιώξεις τους, αγκυλώσεις και προκαταλήψεις.

Τόσα χρόνια δεν έγινε καμία κίνηση για εξεύρεση χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο έργο, αλλά μόλις η Εκκλησία πρότεινε την λύση κάποιοι άρχισαν να «κόπτονται» για να βρεθεί η χρηματοδότηση και να ανεγερθεί ο παιδικός σταθμός υπό την αιγίδα του Δήμου.

Επίσης, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι τα 100 παιδιά (νήπια και βρέφη) που θα φιλοξενεί ο σύγχρονος υπό ανέγερση Παιδικός Σταθμός της βόρειας Νέας Φιλαδέλφειας θα προέρχονται από την πόλη μας και μόνον αν υπάρχουν κενές θέσεις θα διατίθενται σε παιδιά εκτός της περιοχής μας.

Σε κάθε περίπτωση, η οικονομική μεταχείριση των φιλοξενούμενων παιδιών θα είναι ακριβώς ίδια με τα παιδιά όλων των άλλων παιδικών σταθμών της πόλης μας.

Δεν θα είχαμε και δεν έχουμε καμία αντίρρηση να γινόντουσαν αυτές οι κινήσεις έγκαιρα, αλλά επιτρέψτε μας να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας για το κατά πόσο, το ξαφνικό ενδιαφέρον είναι ανιδιοτελές ή σκόπιμο για την εξυπηρέτηση προσωπικών πεποιθήσεων.

Η συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία, που σε κάποιους, ξέρουμε, «φέρνει αλλεργία» δεν πρέπει να ενοχλεί, ειδικά όταν η Εκκλησία στέκεται αρωγός σε ένα έργο που θα βοηθήσει έμπρακτα την τοπική κοινωνία. Ας αφήσουμε πίσω τον διχασμό της πόλης με ψευτοδιλήμματα.

Όλοι μαζί, Δήμος – Πολίτες – Εκκλησία, πρέπει να βοηθήσουμε για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου που ζούμε και αγαπάμε.

Υ.Γ. Διαβάσαμε την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν οι απόψεις αυτές απηχούν και ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις των…ανωτέρων τους. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον λοιπόν να μάθουμε την θέση στο ζήτημα αυτό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο  ΟΝΝΕΔ ΔΗΜ.ΤΟ.Ν.Φ-Ν.Χ.

Πρόεδρος Πουλή Μάρθα- Μαρία

Αντιπρόεδρος Φύττας Θεόδωρος

Γραμματέας Αποστολάκη  Αντιγόνη

Μέλος-Υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αθανασοπούλου Όλια

Μέλος –Υπεύθυνος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δεμεσλής Ραφαήλ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *