Η Δύναμη Πολιτών συμμετέχει στην κινητοποίηση για τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Τη στήριξή της στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συλλογικοί φορείς της πόλης για την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του οικοπέδου που προορίζεται για ανέγερση 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δύναμη Πολιτών:

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση της Τετάρτης 1ης Ιουλίου στο Πάρκο Μουστακλή που διοργανώνεται από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, για τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η δημοτική αρχή Βούρου, παρότι βρήκε έτοιμο και χαρακτηρισμένο το οικόπεδο και έτοιμες όλες τις απαιτούμενες μελέτες, στους 9 μήνες Διοίκησης της, αντί να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου ο Δήμος να κατασκευάσει και λειτουργήσει τον 3ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, απεμπολεί τη υποχρέωση του για κοινωνική μέριμνα και παραχωρεί το οικόπεδο στην εκκλησία.

Σε εσπευσμένη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό συμβούλιο στις 20 Μαΐου, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς τη συμμετοχή κοινού στη συζήτηση, παραχώρησε το δημοτικό οικόπεδο στο πάρκο Μουστακλή στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Φιλαδελφείας για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση του Δήμου η ανέγερση και λειτουργία των παιδικών σταθμών καλούμε τη Δημοτική αρχή του κ. Βούρου:

  • να αποσύρει την προτεινόμενη σύμβαση
  • να εργασθούμε όλοι μαζί, όπως άλλωστε προτείναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο ανέργεσης ενός δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού ανοιχτού και δωρεάν για όλα τα παιδιά της πόλης μας.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *