Πώς παραχωρείται το κλειστό γυμναστήριο στα σωματεία; Ανησυχίες από τους γονείς του 2ου Γυμνάσιου – Λύκειου Ν.Φ.

Την ανησυχία τους για τη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου της οδού Θεσσαλονίκης εκφράζουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Με κοινή επιστολή τους προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και αφού όπως γράφουν δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί συνάντηση, καταθέτουν προβληματισμούς για τη χρήση του γυμναστηρίου, που ανήκει στα δυο σχολεία, από τρίτους.

Συγκεκριμένα θέτουν τα εξής ζητήματα:

-αν τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα το γυμναστήριο πληρώνουν το αντίτιμο των 1000€/έτος, όπως είναι υποχρεωμένα

-αν συντηρούν το χώρο και ποιον βαρύνει η αποκατάσταση τυχόν φθορών από τη χρήση.

-αν υπάρχει αθλητικό σωματείο της περιοχής που χρησιμοποιεί τους χώρους του γυμναστηρίου χωρίς να έχει υπογραφεί σύμβαση.

Τα ερωτήματα αυτά είναι σημαντικά, αφού όπως εκθέτουν στην επιστολή τους οι δυο Σύλλογοι «δεχόμαστε παράπονα επανειλημμένα σχετικά με την καθαριότητα και υγιεινή στο χώρο» και αναφέρουν συγκεκριμένα πρόβλημα με τον επαρκή αερισμό του χώρου, τον καθαρισμό των τουαλετών και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

‘Οσον αφορά την πληρωμή, όπως αναφέρουν αυτή αποτελεί εισόδημα για τα σχολεία. Και με βάση «προφορική ενημέρωση» οι ομάδες «δεν πρόκειται να καταβάλουν τα χρήματα που οφείλουν», αλλά το κονδύλι αυτό θα καλύψει ο Δήμος.

Δικαίως ρωτούν οι Σύλλογοι: «Αν αυτό το έσοδο δεν υπάρχει, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να παραχωρείται το γυμναστήριο σε σωματεία τα οποία εισπράττουν συνδρομές από τα παιδιά που αθλούνται σε αυτά;». Ενώ η αναφορά σε προφορικές απαντήσεις του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής εκθέτει τη διοίκηση, ως προς το ποιος έλαβε απόφαση να μην πληρώνουν τα σωματεία.

Όσα αναφέρονται στην επιστολή των Συλλόγων Γονέων αφορούν τη σχέση των αθλητικών σωματείων με το Δήμο και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι παραχωρήσεις των αθλητικών χώρων. Ζήτημα σοβαρό, που έχει απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει να κάνει τόσο με την διαφάνεια των αποφάσεων, όσο και με την δίκαιη κατανομή των χώρων μεταξύ των σωματείων.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής υποχρεώνει τη δημοτική αρχή να δώσει άμεσα εξηγήσεις…

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *