Η ακροδεξιά συνιστώσα της διοίκησης Βούρου ζητά περισσότερο αυταρχισμό

Ένα χρόνο μετά την εκλογική του νίκη ο συνδυασμός του Γιάννη Βούρου έχει δείξει αρκετά δείγματα πολιτικής γραφής: Απειλές σε εργαζόμενους, όπως έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από το Σωματείο Εργαζομένων, (αποτυχημένη) προσπάθεια απόλυσης των συμβασιούχων του προγράμματος Εστία, εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, εκχώρηση δημοτικής περιουσίας στη Μητρόπολη.

Αυτήν την δεξιάς κοπής πολιτική κατεύθυνση της διοίκησης, τα στελέχη της δημοτικής αρχής προσπαθούν να την περάσουν με έναν κλιμακούμενο αυταρχισμό. Η υποτίμηση των συλλογικών οργάνων, η παραχάραξη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι αρεστές, οι «τσαμπουκάδες» είναι επιλογή που τη συναντάμε σε κάθε ευκαιρία.

Φαίνεται όμως ότι ο στενός ακροδεξιός πυρήνας της διοικούσας παράταξης δεν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα επίδειξη αυταρχισμού. Και ζητά ακόμη πιο ξεκάθαρη έκφραση πολιτικής πυγμής.

Ενδεικτική η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

…εάν δεν μπορεί να βρεθεί ένας “Αυταρχικός» της Διοίκησης μιας και από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων έχει χαρακτηρίσει την παρούσα Δημοτική Αρχή να κατεβάσει τα ετεροχρονισμένα πλέον πανό διαμαρτυρίας…

Εάν λοιπόν, δεν βρεθεί κάποιος για να αποκαταστήσει την “χαμένη αίγλη» του Δημαρχείου ως κτίριο Διοιήκησης κι όχι ως συνδικαλιστικό κέντρο διαμαρτυρίας… βάλτε μας να παίζει από τα μεγάφωνα του Δημαρχείου το Bella Ciao πρωί, μεσημέρι, βράδυ…μπας και κάνουμε επιτέλους αυτήν την ρημάδα την Επανάσταση!!!!

Θυμίζοντας στο Γιάννη Βούρο και την ομάδα που διοικεί το Δήμο ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών «τον επέλεξαν», γνωστές ακροδεξιές φωνές της πόλης ζητούν ούτε λίγο – ούτε πολύ από τη διοίκηση να κατεβάσει τα πανό του Σωματείου από τα κτίρια του Δημαρχείου και να επιβάλει την πολιτική της με πυγμή.

Κανένα μέλος της διοίκησης, ούτε και οι πλέον δραστήριοι σχολιαστές του facebook δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν στην πρόκληση. Εγκλωβισμένοι σε ένα ακροατήριο που μέχρι τώρα τους στηρίζει σε όλες τις πολιτικές που ξετυλίγουν, μοιάζουν αδύναμοι να απαντήσουν στις φωνές που τους ζητούν να εφαρμόσουν μια ακραιφνή (ακρο)δεξιά πολιτική.

Αποδεικνύοντας ότι όλα όσα έχει καταγγείλει μέχρι σήμερα το Σωματείο και παρατάξεις της αντιπολίτευσης ούτε τυχαία είναι, ούτε υπερβολές. Όπως δεν ήταν τυχαία η έντονη παρουσία του ακροδεξιού πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Άδωνη Γεωργιάδη προεκλογικά στην πόλη μας. Τα σκληρά ακροδεξιά στελέχη της διοίκησης δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώνουν την παρουσία τους και να χαράσσουν πολιτική, χρησιμοποιώντας χρήσιμα φερέφωνα. Σέρνοντας στον κατήφορο όσα στελέχη της διοίκησης δηλώνουν «κεντροαριστερή» πολιτική ταυτότητα…

Δεν ήταν τυχαία η έντονη παρουσία του ακροδεξιού πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Άδωνη Γεωργιάδη προεκλογικά στην πόλη μας.

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *