Μηνύματα αντιδημάρχου Παιδείας και Μητροπολίτη για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μηνύματα προς τουςμαθητές που δίνουν εξετάσεις σε λίγες μέρες λάβαμε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Α. Κωνσταντινίδη και από τον Μητροπολίτη Γαβριήλ.

Το μήνυμα του Α. Κωνσταντινίδη

Αγαπητοί μαθητές,

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στην τελευταία στροφή του σχολικού στίβου πριν τον τερματισμό, στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου μια μακρά σχολική πορεία φτάνει στο τέλος της. Είναι βέβαιο ότι αυτή η σχολική χρονιά είχε πρωτόγνωρες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες σε σχέση με τις προηγούμενες.

Η απομόνωση, η ψυχολογική πίεση από την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων επέτειναν σίγουρα τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας των παιδιών και την αγωνία τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Όμως η δυσχερής συγκυρία ανέδειξε ταυτόχρονα και χαρίσματα των νέων σε βαθμό που κάποιοι δεν ανέμεναν, όπως την υπομονή, την ηρεμία, την αυτοπειθαρχία, το μέτρο, τον σεβασμό στην αναγκαιότητα της προστασίας των ευπαθών ομάδων. Κάποιες από αυτές τις αρχές που απέδειξαν οι νέοι ότι έχουν είναι και τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπομονή, ηρεμία, αυτοπειθαρχία, λοιπόν, και όλα θα πάνε καλά! Ακόμη, όμως, και αν παρ’ ελπίδα τα πράγματα δεν πάνε όπως περιμένουν κάποιοι μαθητές, αυτό που πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό είναι ότι τίποτα δεν τελειώνει με τις εξετάσεις.

Η αποφοίτηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή με πολλές διεξόδους. Γι’ αυτό οι στόχοι και τα όνειρα όλων μπορούν και πρέπει να μείνουν ενεργά και η προσπάθεια να συνεχισθεί.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Αναστάσιος Κωνσταντινίδης

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής

Το μήνυμα του Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας Γαβριήλ

Αγαπητά μου παιδιά,

Η ώρα των πανελλαδικών εξετάσεων πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό, οι στιγμές αυτές κυλούν λίγο δύσκολα για εσάς και με αρκετό άγχος, αφού καλείστε να εξεταστείτε υπό συνθήκες ιδιαίτερες και σίγουρα πρωτόγνωρες για όλους μας. 

Οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι πράγματι πολλές. Η εμφάνιση του νέου ιού covid-19 ήρθε να ανατρέψει καθιερωμένα και να καταργήσει βεβαιότητες. Μας έκανε να δούμε αλλιώς τα πράγματα, να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να αντιληφθούμε ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι σας και από εκεί να οργανώσετε τον αγώνα σας.

Στερηθήκατε τους συμμαθητές και τους φίλους σας. Στερηθήκατε τα χόμπι, τις βόλτες και τις δραστηριότητές σας και αντιμετωπίσατε τη δοκιμασία της πανδημίας με σθένος, με ψυχραιμία και υπομονή.

Θυσιάσατε τις επιθυμίες σας και κάνατε την υπέρβαση.

Γνωρίζω ότι προτροπές όπως «μην αγχώνεστε» ή «μην ανησυχείτε» δεν καθησυχάζουν, διότι κανένας δεν βρίσκεται στη θέση σας.

Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή.

Καλείστε λοιπόν να κάνετε άλλη μία υπέρβαση. Να υπερασπιστείτε τις επιλογές και τα «θέλω» σας. Να κυνηγήσετε τα όνειρα σας. 

Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο…

Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι η χάρις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να σας ενισχύσει και να σας φωτίσει, ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

Καλή επιτυχία!

Ο Μητροπολίτης

† O Νέας Iωνίας, Φιλαδελφείας,

Hρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *