Τεστ covid-19 στο Δήμο: Υπάρχει κάποιο σχέδιο πρόληψης;

Λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου του Δήμου, συνοδευόμενο από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Το δημοσισεύουμε:

Από την Τετάρτη 03/06 έως και την Παρασκευή 05/06, κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποίησε προληπτικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 σε υπαλλήλους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, στο χώρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Ανθής Παπακώστα και συντονισμό από υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πραγματοποιήθηκαν 180 τεστ σε υπαλλήλους των υπηρεσιών, Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Κοινωνικής Προστασίας, της Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, των ΚΕΠ, της Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού, της Προσχολικής Αγωγής, των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Περιβάλλοντος και Πρασίνου, του Π.Π.Ι.Ε.Δ., της Κοινωφελούς Επιχείρησης, της Πληροφορικής, του Λογιστηρίου, του Προϋπολογισμού και της Διοικητικής Μέριμνας.

Επίσης τεστ έκαναν ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Κουτσάκης, Δημήτρης Κανταρέλης, Ανθή Παπακώστα, Σπύρος Γραμμένος, Τάσος Κωνσταντινίδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Χρήστος Κοπελούσος.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού, βασικό και κύριο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής ήταν η ασφάλεια και η υγεία. Η ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου μας, η ασφάλεια των συμπολιτών μας. Από τις πρώτες ημέρες της «μάχης» είχα αναφέρει πως όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Σήμερα μπορώ να πω πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά ακόμη και τώρα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών και των αρμόδιων φορέων. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία και τους εργαζομένους του ΕΟΔΥ, για την πολύ καλή έως σήμερα συνεργασία μας».

Το σχόλιο του Πολίτη

Μια θετική πρωτοβουλία, η οποία όμως γεννά ορισμένα ερωτήματα:

  • Εκτός από το προσωπικό των παραπάνω υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι προφανώς είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους λόγω εργασίας, δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στον Δήμο, οι οποίες πιθανόν να έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ, όπως για παράδειγμα το προσωπικό των σχολείων και των παιδικών σταθμών;
  • Η ενημέρωση θα είχε μεγαλύτερη σημασία αν μας ανακοινώνονταν και τα αποτελέσματα. Υπήρχαν θετικά κρούσματα;
  • Τα συγκεκριμένα τεστ εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό για την πόλη; Έχουν καταγραφεί ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για παράδειγμα, στις οποίες θα γίνουν προληπτικά τεστ;
  • Τέλος, η αναφορά στα μέλη της δημοτικής αρχής που έκαναν το τεστ ποια επικοινωνιακή ανάγκη υπηρετεί;

Τα ρωτάμε όλα αυτά για να καταλήξουμε σε ένα βασικό σχόλιο: αν όλα τα παραπάνω δεν γίνονται γνωστά, καταλήγουμε ότι ο μόνος λόγος που εκδόθηκε αυτό το δελτίο τύπου είναι για να προβληθούν άλλη μια φορά τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Τελικά είναι θετικός ή αρνητικός ο δήμαρχος στον κορωνοϊό;
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *