«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού – ψήφισμα από δεκάδες χιλιάδες πολίτες

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το ψήφισμα με τίτλο «Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση» ζητώντας να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όποιες άλλες δημοτικές εταιρίες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων όπως και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη τη χώρα.

Στο κείμενο της «Πρωτοβουλίας για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού» που θα σταλεί στην κυβέρνηση εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση, με παραδείγματα από άλλες χώρες.

Οι υπογράφοντες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης ολόκληρης της ελληνική επικράτειας και διαμηνύουν ότι ακόμα και εάν αυτή προχωρήσει θα αγωνιστούν για να την ακυρώσουν, όπως συνέβη στο Παρίσι το 2010.

«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν αιρετό ή μη προσωρινό διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας, σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, το ηθικό δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που υπερβαίνουν το πεδίο δράσης ακόμη και της αρχής του κράτους, που δεν είναι αέναο» σημειώνεται στο κείμενο που θυμίζει ότι η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

«Αν οι ιδιωτικοποιήσεις σήμερα αφορούν υπηρεσίες και υποδομές αύριο έχουν ως στόχο τους ίδιους τους φυσικούς πόρους που αποτελούν συλλογικό αγαθό. Ενώ κρύβουν επιμελώς το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών στον τομέα της ύδρευσης, δηλαδή το κέρδος».

Αναδημοσίευση από το efsyn.gr

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *