Αντιδράσεις στις καταγγελίες για πρόθεση ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας Πρασίνου

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από την αντιπολίτευση στις καταγγελίες του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, ότι η διοίκηση σχεδιάζει την ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών Πρασίνου.

Σε δήλωσή τους η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δανάη Γκούμα και οι κοινοτικές σύμβουλοι της παράταξης Λήδα Γκούμα και Γιώτα Ζώτου επισημαίνουν:

Είναι εξαιρετικά σοβαρά  τα όσα κατήγγειλε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου για τη στάση και τα όσα είπε ο αντιδημάρχος  Σπύρος Γραμμένος σε συνεργείο εργαζόμενων πρασίνου, και συγκεκριμένα:

  • ότι ο ίδιος σε συνεργασία με το Δήμαρχο διεξάγουν μελέτη προκειμένου να δικαιολογηθεί η παράδοση όλου του πρασίνου σε ιδιώτη
  • ότι σε εργαζόμενη που ρώτησε αν αυτό είναι απειλή απάντησε με τo ανήκουστo να μην τον κοιτά στα μάτια όταν του μιλάει.

Η διοίκηση του δήμου έχει δείξει ποικιλοτρόπως τη διάθεσή της να παραδώσει σε ιδιώτες πολλές από τις υπηρεσίες του δήμου με πιο πρόσφατα επεισόδια  το πλύσιμο των κάδων, την παραχώρηση του οικοπέδου στη Μητρόπολη του τρίτου βρεφικού σταθμού, παλιότερα με την απόπειρα παράδοσης της λίμνης του Άλσους σε εκμετάλλευση από ιδιώτη κα   Είναι συνεπής με τη στρατηγική της ΕΕ την οποία υπηρετεί. Τα ίδια άλλωστε κάνουν και άλλες Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ο κ. Βούρος αξιοποιεί την «πάσα» που του έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία ήδη είχε παραδώσει σε ιδιώτες μεγάλο μέρος του πρασίνου

Σε ότι αφορά στην επίθεση στην εργαζόμενη, πρόκειται για συμπεριφορά που σοκάρει ακόμη κι αν προέρχεται από γνωστούς υπερασπιστές αυτής της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν είναι κρυφό ότι συχνά οι γυναίκες γίνονται στόχοι επιθέσεων, εκβιασμών,  μειωτικών  χαρακτηρισμών στους τόπους δουλειάς από εργοδότες και όργανά τους.  Όμως αυτό δηλώνει αδυναμία και φόβο απέναντι στην εργατική τάξη και τη δύναμη που παίρνει όταν σηκώνει κεφάλι η εργάτρια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και την αυταρχική αυτή συμπεριφορά που δέχθηκαν.

Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτεί: Καμία ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του δήμου πρόσληψη τώρα μόνιμου προσωπικού.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η παράταξη Η Πόλη της Καρδιάς μας:

Διαβάζοντας την ανακοίνωση – καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του Δήμου, για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της πολιτικής κατεύθυνσης της Δημοτικής Αρχής. Μίας κατεύθυνσης που έχουμε πολλάκις αναδείξει και καταγγείλει. Η διοίκηση επιχειρηματικών συμφερόντων του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου και των συν αυτώ παρατρεχάμενων γράφουν ένα ακόμη κεφάλαιο διάλυσης μιας υπηρεσίας του Δήμου, θέλοντας «ετσιθελικά» να δώσουν την υπηρεσία πρασίνου σε ιδιώτη, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων. Σύμφωνα πάλι με το σωματείο, οι τρόπος που χρησιμοποιεί ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σπύρος Γραμμένος είναι ο εκφοβισμός, η απειλή και η απαξίωση του προσωπικού και της υπηρεσίας γενικότερα. Αδυνατούμε να φανταστούμε πως η στιχομυθία που αναφέρει το σωματείο, μεταξύ υπαλλήλου και του κ. Αντιδημάρχου είναι αληθινή και ότι ο κ. Αντιδήμαρχος  είναι θιασώτης μαύρων τακτικών που ανήκουν σε ένα σκοτεινό παρελθόν, που νομίζουμε πως έχουμε αφήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Σαν παράταξη καλούμε το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για αυτά που καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων καθώς και να μας πουν τι έχουν σκοπό να κάνουν με την υπηρεσία πρασίνου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *