Ο Βούρος βρήκε τη… λύση για το Πράσινο: σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία

Μια κλασική νεο-φιλελεύθερη συνταγή ακολουθεί η δημοτική αρχή: αφού απαξιώνει μια υπηρεσία του Δήμου -την υπηρεσία Πρασίνου-, δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα σε όλη την πόλη, σχεδιάζει να την καταργήσει και να την εκχωρήσει σε ιδιώτες. Εδώ και εβδομάδες από κάθε γειτονιά της πόλης υπάρχει καταιγισμός καταγγελιών για την κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Η διοίκηση και ο ίδιος ο κ. Βούρος αρχικά μίλησαν για «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους», μετά… αποκάλυψαν τις ευθύνες της αντιπολίτευσης, αργότερα ισχυρίστηκαν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή φταίει που μεγάλωσαν νωρίτερα τα… χόρτα, τέλος το έριξαν στη… φιλοσοφία. Την ίδια ώρα όπως μαθαίνουμε από την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «μελετούν» την κατάργηση της δημοτικής υπηρεσίας και την εκχώρηση αυτών των εργασιών σε ιδιώτη. Μάλιστα προχωρούν και σε απειλές εναντίον των εργαζομένων που αντιδρούν.

Αυτά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, θίγοντας δυο ακόμα σοβαρά ζητήματα: την δράση των λεγόμενων εθελοντών και την καθημερινή προσωπική εμπλοκή της αιρετής διοίκησης, που ανατρέπουν το σχεδιασμό και την υπαλληλική ιεραρχία.

Ίσως αυτά εξηγούν και την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη…

Η ανακοίνωση

Η δημοτική αρχή αντί να ασχολείται με τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και πως αυτές θα ικανοποιηθούν με διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος και με προσλήψεις προσωπικού, έχει επιδοθεί να κάνει οικονομοτεχνικές μελέτες προκειμένου να αποδείξει ότι η εκχώρηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι η καλύτερη λύση.

Το διαπιστώσαμε με το πλύσιμο των κάδων, τα σενάρια για το άναμμα των καντηλιών από ιδιώτες, το χάρισμα του οικοπέδου του 3ου παιδικού σταθμού στη Μητρόπολη.

Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η απειλητική δήλωση του Αντιδημάρχου Πρασίνου στους εργαζόμενους ότι μαζί με το Δήμαρχο έχουν ξεκινήσει να υπολογίζουν το κοστολόγιο της υπηρεσίας Πρασίνου, προκειμένου να το δώσουν σε ιδιώτη και οι υπάλληλοί του να μεταφερθούν στην καθαριότητα. Όταν μάλιστα εργαζόμενη του Δήμου διαμαρτυρήθηκε ότι αυτό είναι απειλή ο κος Αντιδήμαρχος απαίτησε να μην τον κοιτάει στα μάτια όταν του μιλάει!

Η απειλή της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας, η τρομοκράτηση του προσωπικού, η απαξίωση της υπαλληλικής ιεραρχίας μέσα από την καθημερινή εμπλοκή και τις προσωπικές εντολές για το πού θα δουλέψει το προσωπικό είναι μοντέλο αντιδημαρχίας του συγκεκριμένου αιρετού.

Την ίδια ώρα με άνεση επιτρέπει τη δράση «εθελοντών» σε δημοτικούς χώρους πρασίνου χωρίς να ενημερώνει την υπηρεσία και παρά του ότι σε συνάντηση του Σωματείου προ μηνών με τον κ. Δήμαρχο είχε δεσμευτεί ο ίδιος, ότι εθελοντικές δράσεις θα υπάρχουν μόνο σε σχεδιασμένες και οργανωμένες από το Δήμο μέρες και με περιορισμένο αντιεκείμενο.

Θα ήταν καλύτερο η δημοτική αρχή να κάνει μελέτες υπεράσπισης και ενίσχυσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Να προχωρήσει και όχι να καταργήσει τη δυνατότητα να προσλάβει άμεσα 12 εργαζόμενους στο πράσινο.

Να ενισχύσει το μηχανολογικό εξοπλισμό της υπηρεσίας πρασίνου.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *