Γιατί καθυστερεί η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου;

Η πορεία των έργων ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας ήταν στην ατζέντα των θεμάτων που συζήτησε η δημοτική αρχή με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή της η… παράταξη(;) του δημάρχου. Μάλιστα δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν και το έργο, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν.

Κι εκεί σταματά η «ενημέρωση». Καμιά πληροφορία για την πορεία των έργων.

Τα δυο σχολεία εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, τον Σεπτέμβριο του 2016 και συμβασιοποιήθηκαν στις 29/11/2017 μεταξύ των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας η οποία ανέλαβε το έργο έναντι 4,673 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης η πρόβλεψη αποπεράτωσης του έργου ήταν 1/1/2020. Πέντε μήνες μετά, το έργο δείχνει να έχει «παγώσει» και καμιά ενημέρωση δεν υπάρχει για την καθυστέρηση.

Στις 14/2, σε ανακοίνωση που είχει εκδώσει ο Δήμος μετά από συνάντηση με την ΚΤΥΠ ΑΕ «υπήρξε η διαβεβαίωση πως η επανεκκίνηση του έργου θα γίνει άμεσα, καθώς ξεπεράστηκαν τα ζητήματα που υπήρχαν με την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου». Έχουν περάσει άλλοι 3,5 μήνες από τότε…

Η δημοτική αρχή μέχρι χθες (26/5), αν και είχε προκληθεί, δεν έχει εκδώσει καμιά σχετική ανακοίνωση, ούτε έκανε κάποια ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες για πρώτη φορά μάθαμε (δια της παραταξιακής οδού και όχι από το γραφείο τύπου του Δήμου) ότι σε μια συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκε και το θέμα της ανέγερσης των δυο σχολείων, ανάμεσα στα έργα της υπογειοποίησης και του αντιπλημμυρικού έργου στη Βόρεια Φιλαδέλφεια (άλλο ένα έργο με σημαντική καθυστέρηση έναρξης). Μάλιστα η επίσκεψη δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη στο εργοτάξιο των σχολείων επισκιάστηκε από την επίσκεψη στο εργοτάξιο του… γηπέδου.

Τελικά ποιοι είναι οι λόγοι που δεν προχωράνε τα έργα στα σχολεία; Έχει τροποποιηθεί ο χρόνος αποπεράτωσης; Πότε πρόκειται να παραδωθούν και κυρίως πότε πρόκειται να λειτουργήσουν τα δυο σχολεία στα νέα τους κτίρια; Να περιμένουμε κάποια ενημέρωση από το δραστήριο γραφείο τύπου του Δήμου;

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *