Διοίκηση Βούρου: Τα χόρτα «φούντωσαν» φέτος γρηγορότερα…

Ένα, αν μη τι άλλο, αστείο επιχείρημα επικαλείται ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Η. Τάφας για να απολογηθεί για την καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη του ξεχορταριάσματος. Όπως επί λέξει αναφέρει σε κείμενό του που αναρτήθηκε «Το 2019 το ξεχορτάριασμα έγινε νωρίτερα ενόψει εκλογών, με αποτέλεσμα τα χόρτα να «φουντώσουν» φέτος γρηγορότερα«, προκαλώντας το… γέλιο σε όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς πώς πραγματοποιείται μια πάγια διαδικασία αποψίλωσης στην πόλη.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αντί να απαντήσει στις δικαιολογημένες (όπως κι ο ίδιος σημειώνει) διαμαρτυρίες των συμπολιτών του επειδή φέτος η πόλη πνίγηκε στα χόρτα, προσπαθεί με μια σειρά δικαιολογίες να ρίξει τα βάρη στην… κακή αντιπολίτευση και στην απερχόμενη δημοτική αρχή που φρόντισε να κάνει έγκαιρα τη δουλειά της το… 2019.

Ας δούμε όμως σε τι δεν απαντά, ο κ. Τάφας και συνολικά η διοίκηση Βούρου:

  • Στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου ότι η νέα δημοτική αρχή πάγωσε τις διαδικασίες πρόσληψης 12 εργαζομένων στο Πράσινο, τις οποίες είχε ξεκινήσει η διοίκηση Βασιλόπουλου. Αντίθετα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρει ότι το 2019 εργαζόταν επιπλέον προσωπικό στο Πράσινο, μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, λες και θα πρέπει να απολογηθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή που εξασφάλιζε με κάθε τρόπο το απαραίτητο προσωπικό για τον Δήμο.
  • Στο γεγονός ότι υπάρχει μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες Πρασίνου, ανεξάρτητα ότι είναι ανεπαρκές για τις ανάγκες της πόλης. Το προσωπικό αυτό, αν υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός και έγκαιρη κινητοποίηση, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στην πόλη, ανεξάρτητα από τις όποιες εργασίες αποψίλωσης ανατεθούν σε ιδιωτικά συνεργεία.
  • Στο γεγονός ότι δεν είχε προβλεφθεί κονδύλι για ξεχορτάριασμα στον προϋπολογισμό 2020 που ψήφισε η διοίκηση και έφτασε μόλις στις 23 Μαρτίου να φέρει την 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού (εν μέσω πανδημίας και με συνοπτικές διαδικασίες) στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου προέβλεπε ανάλογο κονδύλι.
  • Οι όποιες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης, δεν μπορεί να προβάλλονται ως άλλοθι για τις καθυστερημένες ενέργειες της διοίκησης. Η διοίκηση θα έπρεπε να έχει επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση με τις υπόλοιπες παρατάξεις και να μην επιχειρεί συμβούλια δια περιφοράς και με θέμα τις… Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, όταν όλος ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του και επικρατούσε αβεβαιότητα για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Μόνο(!) 1,5 εκατ. ταμειακό υπόλοιπο στο Δήμο

Προσπαθώντας να… θολώσει τα νερά και να αποποιηθεί των ευθυνών του, ο κ. αντιδήμαρχος επανέρχεται σε ένα θέμα το οποίο έχει κάνει σημαία από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του. Επικαλείται την «κακοδιαχείριση» της προηγούμενης δημοτικής αρχής, παρότι ο ίδιος αναφέρει ότι στα ταμεία του Δήμου στο τέλος του 2019 υπήρχε ταμειακό υπόλοιπο στις λειτουργικές δαπάνες 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Κι όμως μιλά για… κατακρημνισμό, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αν κάτι έχει κατακρημνιστεί είναι η αξιοπιστία αυτής της διοίκησης και του ίδιου προσωπικά. Που ενώ μιλούσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο για ελλείμματα, αποδεικνύεται ότι τα ταμεία του Δήμου είναι… γεμάτα. Όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά στη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρέλαβε πλεόνασμα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά τέλη.

Για άλλη μια φορά η ανικανότητα της σημερινής διοίκησης να αντιμετωπίσει ζωτικές λειτουργίες της πόλης, προσπαθεί να κρυφθεί πίσω από δήθεν ευθύνες άλλων.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ίσα ίσα φτάνει το 1,5 εκ να ξεχρεώσει ο Βούρλος! Που να φτάσουν τα λεφτά για τους υπόλοιπους; Στο κάτω κάτω να δώσουμε βρε αδελφέ στον μητροπολίτη της καρδιάς μας και το άλσος να το κλαδέψει ολόκληρο, ας του δώσουμε και τον χώρο του πρώην κενταύρου να κάνει καμία ακόμα παράνομη εκκλησία και ό,τι άλλο έχει απομείνει! Μην μείνουμε στο βρεφονηπιακό σταθμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *