Δράση του Συνδικάτου Επισιτισμού στην πόλη μας

Συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 28 Μαΐου στο Σύνταγμα από τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό, που βρίσκονται σε εργασιακή αβεβαιότητα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στα εισοδήματά τους και απειλείται το μέλλον τους από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των εργαζομένων το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής οργάνωσε στην πόλη μας μια δράση το Σάββατο 23/5 το απόγευμα. Ο Πολίτης βρέθηκε εκεί και μεταφέρει στιγμιότυπα.

Αντιγράφουμε από το κάλεσμα που απευθύνει το Συνδικάτο προς τους εργαζόμενους:

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία σε Ξενοδοχεία και εστιατόρια ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 28 Μάη στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα με σκοπό να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων του κλάδου μας, να ακουστούν οι
δικές μας απαιτήσεις, τα δικά μας αιτήματα.

Κανείς και καμιά χωρίς εισόδημα. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου! Να καταργηθεί το πλαφόν των 100 ενσήμων για την επιδότηση, που πρέπει να είναι τώρα και για πάντα χωρίς όρους και προϋποθέσεις 600 ευρώ το μήνα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Τα εκατοντάδες Ξενοδοχεία και Catering, τα χιλιάδες εστιατόρια και καφέ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

Τίποτα δεν κινείται χωρίς εμάς!

Εμείς είμαστε αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια με τη σκληρή δουλειά μας βγάλαμε τον τεράστιο πλούτο που καρπώθηκαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγάλες αλυσίδες στον επισιτισμό. Όλοι αυτοί, τα τελευταία χρόνια αποκόμισαν δισεκατομμύρια ευρώ από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, με συμβάσεις ομηρίας, εκ περιτροπής, μίας μέρας, με ατελείωτες υπερωρίες, μαύρη εργασία και απληρωσιά, με θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, από τη δική μας δουλειά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας τώρα, για να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και των εργοδοτών το εισόδημα όλων των εργαζομένων του κλάδου μας, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου όπως προβλέπουν οι συλλογικές μας συμβάσεις.

Όσοι νομίζουν ότι θα συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν είναι γελασμένοι!!! Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη διεκδίκηση όλων όσων τους ανήκουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τον αγώνα για μια άλλη οικονομία, για μια άλλη κοινωνία που κουμάντο στη ζωή μας θα κάνουμε εμείς, μια κοινωνία που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν.

Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Δε θα θυσιαστούμε για άλλη μια φορά για τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας!

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ
 • Με ευθύνη των εργοδοτών και του κράτους να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας.
 • Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον επισιτισμό-τουρισμό, ξενοδοχεία ως εποχικοί, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την σχέση εργασίας. Η επαναπρόσληψη να γίνει στις προβλεπόμενες από τις συμβάσεις καταληκτικές ημερομηνίες, το αργότερο την 10η Ιουνίου.
 • Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
 • Να τηρηθούν υποχρεωτικά όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Να καταργηθεί κάθε πλαφόν που αφήνει απροστάτευτους δεκάδες χιλιάδες ανέργους.
 • Ακύρωση των χρεώσεων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες για όσο καιρό ισχύουν περιοριστικά μέτρα.
 • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
 • Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία. Καμία αρνητική αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας.
 • Επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
 • Άμεσα μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τέστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.
 • Να γίνουν προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των πρωτοκόλλων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων
 • Άδεια με αποδοχές σε όσους εργαζόμενους νοσούν από τον covid-19 ή σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

28 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11Π.Μ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *