Η Ένωση Γονέων ζητά από το Δήμο να μην παραχωρήσει το οικόπεδο του 3ου Παιδικού Σταθμού

Την αντίθεσή της στην παραχώρηση του χώρου που προοριζόταν για ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας και ζητά από τον Δήμο να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την ανέγερση του σταθμού:

Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στην προσχολική αγωγή, ειδικά σε βρεφικά τμήματα των βρεφονηπιακών σταθμών και σε νηπιαγωγεία. Δεκάδες παιδιά μένουν κάθε χρόνο εκτός σταθμών, ενώ παράλληλα έχουν γίνει καθεστώς οι ακατάλληλες «προσωρινές» λύσεις σε πολλά από τα νηπιαγωγεία.

Η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση αφορά μια εξαιρετικά ευαίσθητη ηλικία και αποτελεί βασική ανάγκη για την ανάπτυξη και τη συνολική εξέλιξη των παιδιών. Για το λόγο αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει τη δημόσια δωρεάν και καθολική παιδεία για όλα τα παιδιά.

Κατά συνέπεια, η  Ένωση Γονέων διαφωνεί με την πρόθεση του Δήμου να παραχωρήσει στη Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας το οικόπεδο που προορίζονταν για την ανέγερση νέου κτηρίου για τον 3ο Δημοτικό παιδικό βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, ο οποίος σήμερα στεγάζεται σε ακατάλληλο κτήριο. Δεδομένου πως εκτός από το χώρο υπάρχουν έτοιμες και οι μελέτες για το νέο Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό ζητάμε από το Δήμο να διεκδικήσει άμεσα την χρηματοδότηση και να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για την ανέγερση του νέου σταθμού αξιοποιώντας τις έτοιμες μελέτες που αναφέραμε.

 Υπενθυμίζουμε πως το γονεϊκό κίνημα διαχρονικά αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Δημόσιους, Δωρεάν παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν  όλες τις ανάγκες.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού κάθε ειδικότητας.
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των παροχών.
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *