Απαξιώνουν τις μελέτες, απαξιώνουν το δυναμικό του Δήμου, του Χάρη Χεϊζάνογλου

Η άγνοια αυτών που γράφουν δελτία τύπου για λογαριασμό του Δημάρχου, τόσο για το πώς λειτουργεί ο σχεδιασμός όσο και για το τί παρήγαγε η προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι πασιφανής όταν μιλούν απαξιωτικά για «μακέτες» προκειμένου να πείσουν ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε τίποτα.

Δεν θα αναφερθώ στο υλοποιημένο έργο, στα σχολεία που χτίστηκαν και χτίζονται, στον νέο στόλο οχημάτων καθαριότητας κλπ. Έχει αναλωθεί πάρα πολύς χρόνος προεκλογικά γι’αυτά τα θέματα και όσοι ζουν στον Δήμο μας και δεν ενημερώνονται αποκλειστικά από τον οπαδικό τύπο τα γνωρίζουν. Θα αναφερθώ στις μελέτες που έγιναν για μία σειρά από έργα που δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν, είτε γιατί είναι στην φάση της αναζήτησης χρηματοδότησης όπως το νέο ΚΑΠΗ, το Στρατιωτικό Εργοστάσιο και ο Βρεφονηπιακός στην πλατεία Μουστακλή, είτε γιατί συνάντησαν προσκόμματα όπως συνέβη με τον Νέο Κένταυρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι μελέτες τις οποίες απαξιώνει η διοίκηση του κου Βούρου βαφτίζοντας τες «μακέτες», έχοντας προφανή άγνοια για το τί είναι μια μελέτη, δεν ανήκουν ούτε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, παρόλο που έγιναν με πρωτοβουλία της, ούτε στην Δύναμη Πολιτών, ούτε σε κάποιο πρώην Δήμαρχο. Οι μελέτες αυτές είναι μελέτες ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Μάλιστα έχουν εργαστεί γι’αυτές άνθρωποι ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αυτές οι μελέτες είναι περιουσιακό στοιχείο και κεφάλαιο του Δήμου γιατί αποτελούν την αναγκαία βάση για να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις και να υλοποιηθούν έργα. Όταν λοιπόν αντί να πάρεις αυτές τις μελέτες και να αναζητήσεις χρηματοδότηση για να τις υλοποιήσεις εσύ ο ίδιος, βγάζεις δελτία τύπου που τις βαφτίζεις «μακέτες» και τις απαξιώνεις, απαξιώνοντας ταυτόχρονα και τους ανθρώπους του Δήμου που εργάστηκαν γι’αυτές (Δημοτικούς Υπαλλήλους σου) των οποίων είσαι ουσιαστικά προϊστάμενος, είναι γιατί:

  • α) είτε δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σε έναν Δήμο υπάρχει διοικητική συνέχεια
  • β) είτε δεν σε ενδιαφέρει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και των συγκεκριμένων μελετών
  • γ) είτε και τα δύο παραπάνω

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του κου Βούρου και οι συντάκτες των δελτίων τύπου της παράταξής του, οφείλουν να καταλάβουν ότι το πεδίο απεύθυνσής τους πρέπει να είναι οι Δημότες και όχι ο οπαδικός τύπος. Η περίοδος που μπορούσαν να κρύψουν τα δικά τους λάθη ασκώντας κριτική στην προηγούμενη Δημοτική αρχή έχει παρέλθει.

H εικονογράφηση είναι του Πολίτη: η μακέτα του νέου αναψυκτηρίου που έχει σχειαστεί για το Άλσος στη θέση του παλιού Κένταυρου

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *