Τάφας εκτός εαυτού και εκτός ορίων…

Πρωτοφανή είναι τα όσα εκστόμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Τάφας στην διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/5, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε δει εκ μέρους του, ή εκ μέρους της δημοτικής αρχής κάποια κίνηση ανασκευής.

Από βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα που παρακολούθησε ο Πολίτης (αφού ως γνωστό η διοίκηση φρόντισε να γίνονται οι συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών) φαίνεται ο αντιδήμαρχος εν εξάλλω να καταφέρεται κατά του δημοτικού συμβούλου Χάρη Τομπούλογλου με εκφράσεις όπως «σκάσε ρε», «γελοίε», «ξεφτυλισμένε». Κι όλο αυτό το σκηνικό με την ανοχή του προέδρου Λύσανδρου Γεωργαμλή και του ίδιου του δημάρχου. Το επεισόδιο το οποίο προκάλεσε ο κ. Τάφας στήθηκε μάλιστα επάνω σε μια ακατανόητη και ασεβή αναφορά του στον θανόντα Λάζαρο Τομπούλογλου και την απόφαση του Δήμου να κηδευθεί δημοσία δαπάνη.

Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είχε επιτεθεί κατά των εκπαιδευτικών για την άρνησή τους να δεχτούν κάμερες στις τάξεις, μιλώντας για «σκοταδισμό» (δείτε και παρακάτω ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Θα τον ανακαλέσει κάποιος στην τάξη; Ή θα συνεχίζει να τραμπουκίζει, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει; (Δείτε: εδώ και εδώ).

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών  κ. Τάφας ενάντια στους λειτουργούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης  και τα συνδικαλιστικά τους όργανα  κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μάη.

Δεν φτάνει που αποκάλεσε «ντροπή» και «σκοταδισμό» την δικαιολογημένη ομόθυμη  αντίδραση καθηγητών, δασκάλων και γονιών στη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων και τη μετατροπή της τάξης σε ριάλιτι σόου, αλλά και πρόσβαλε ευθέως το έργο και την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης με απαράδεκτους υπαινιγμούς του τύπου «και ξέρουμε πως κάνουν μάθημα».

Θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στους δασκάλους και καθηγητές που στηρίζουν τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας, ιδιαίτερα όταν ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Καθώς οι παραπάνω και άλλοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν από τον κ Τάφα καταγράφηκαν και θα δημοσιοποιηθούν στα πρακτικά, θεωρούμε ότι κατ’ ελάχιστο οφείλουν να ανασκευαστούν δημόσια ή να αποδοκιμαστούν από τον Δήμαρχο και όσα μέλη της Διοίκησης σέβονται το έργο και τον αγώνα των εκπαιδευτικών μας, ιδιαίτερα καθώς αύριο Τετάρτη 13 Μάη υπάρχει κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών, μέσα από τους συλλόγους τους ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό εξάμβλωμα της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *