Απορίες ενός πολίτη σχετικά με το Συμβούλιο της 11ης Μαΐου

Γράφει ο Ηλίας Λεμοντζόγλου

Με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, θα ήθελα και εγώ να εκφράσω μερικές απορίες.

Πρώτον: με πoιο σκεπτικό η διοίκηση του Δήμου αντιλαμβάνεται το γεγονός της αναγκαστικής προσπάθειας σύμπραξης που πηγάζει από τις ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου, ως σύμπραξη μόνο από την μεριά της «πλειοψηφίας» και όχι και από την μεριά της αντιπολίτευσης; Γιατί στην ανακοίνωσή της, μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, συγκεκριμένα και με στοιχεία για να γνωρίζουν τις διαδικασίες που προσπαθεί (ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές) να «επιβάλει» το ανομοιογενές «ιδεολογικά», ομοιογενές ως προς τον στόχο παρακώλυσης της λειτουργίας του δήμου «μόρφωμα» της αντιπολίτευσης».

Δεύτερον: ξεχνάει η διοίκηση τον τρόπο με τον οποίο η ίδια δημιούργησε λειτουργική πλειοψηφία, τάζοντας και μαγειρεύοντας μέχρι τις αποκαλύψεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/02/2020 που οδήγησαν τελικά στην αποχώρηση του κ. Γρετζελιά από το πλειοψηφικό σχήμα.

Τρίτον: το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε για πολύ συγκεκριμένο ζήτημα• την θέληση παραχώρησης από τη μεριά της Διοίκησης μέρους της λειτουργίας του τμήματος καθαριότητας και συλλογής των απορριμμάτων σε ιδιώτη. Στην ανακοίνωση της διοίκησης δεν είδα πουθενά μια απλή απάντηση στο ερώτημα, το οποίο απ’ όσο ξέρω ήταν ερώτημα και της αντιπολίτευσης. Δεν  συμφέρει η επισκευή και χρήση των απορριμματοφόρων-πλυντηρίων που ήδη έχει στην κατοχή του ο Δήμος; Δεν καλύπτονται από αυτά οι ανάγκες πλύσης των κάδων;

Και τέταρτον: είναι άραγε δημοκρατικό, να πραγματοποιείται Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει την δυνατότητα να το παρακολουθήσει ο πολίτης; Θα ήθελα εδώ να υπενθυμίσω, πως τα πρώτα Δημοτικά Συμβούλια, παρουσιάζονταν με live streaming από το ηλεκτρονικό μέσο του κ. Βέττου.

Θεωρώ πως οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και όχι μόνο, είναι αυτές που τελικά θα βοηθήσουν τον πολίτη να αξιολογήσει την λειτουργία της Διοίκησης.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *