Νέα ήττα Βούρου – Καταψηφίστηκε η ανάθεση σε ιδιώτη υπηρεσιών καθαριότητας

Και νέα απώλεια της πλειοψηφίας για τη διοίκηση Βούρου, η οποία καταφεύγει σε αυταρχισμό και πλαστογραφίες. Στη χθεσινή (11/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία προκάλεσε η αντιπολίτευση με μοναδικό θέμα την σύμβαση ανάθεσης σε ιδιώτη της πλύσης των κάδων, με τις ψήφους 17 συμβούλων έναντι 13 ψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με βάση την οποία το Δ.Σ. αποφασίζει:

  • δεν εγκρίνει την παράδοση σε ιδιώτη κανενός τμήματος της καθαριότητας,
  • κατεβαίνουν από την ιστοσελίδα και τα άλλα μέσα του Δήμου η σχετική πρόσκληση
  • ακυρώνει την συνοπτική διαδικασία ανάθεσης με ΑΠ 9075/ 7/5/2020, δεν νομιμοποιεί την πραγματοποίηση σχετικής δαπάνης
  • πρέπει ο Δήμος να επισκευάσει άμεσα τα μηχανήματα που ήδη διαθέτει και έχουν πληρώσει οι δημότες
  • ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της καθαριότητας.

Η συζήτηση ήταν θυελλώδης και κράτησε πάνω από 5 ώρες. Ο Γ. Βούρος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, προσπαθώντας να αποφύγει να απαντήσει στην καταιγιστική κριτική που δέχεται η διοίκηση για την όψη εγκατάλειψης που επικρατεί στην πόλη. Εκτός ορίων βγήκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Στη συζήτηση στην οποία μετείχε και η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου αποκαλύφθηκε ότι τα δυο καδοπλυντήρια που διαθέτει ο Δήμος μπορούν άμεσα να επισκευαστούν με μια δαπάνη 2.700 ευρώ και άρα η ανάθεση σε ιδιώτη είναι άνευ ουσίας και βλαπτική οικονομικά για το Δήμο.

Η διοίκηση αναζητώντας διέξοδο να δικαιολογήσει τη στάση της οχυρώθηκε πίσω από το αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο που έχει οικοδομήσει η κυβέρνηση, αν και με τις υπάρχουσες διατάξεις η ανάθεση υπηρεσίας σε ιδιώτη απαιτεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Το προεδρείο προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει την ψηφοφορία και να ερμηνεύσει την απόφαση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Μιας και έχουμε να κάνουμε νε την πιο ανεύθυνη διοίκηση που έχει υπάρξει ποτέ, το βάρος της αντιπολίτευσης είναι ακόμη μεγαλύτερο για να μην ζήσει η πόλη τραγικές στιγμές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *