Μετατροπή του μαθήματος σε τηλε-παιχνίδι με κάμερες

Με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (!), το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης της διδασκαλίας που πραγματοποιείται δια ζώσης, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές που δεν θα έχουν φυσική παρουσία στη σχολική αίθουσα, λόγω της πανδημίας.

Ήδη οι καθηγητές αντιδρούν στην αιφνιδιαστική μετατροπή της αίθουσας διδασκαλίας σε τηλε-παιχνίδι τύπου Big Brother. Διαβάζουμε σε ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: «Τελευταίο επεισόδιο του αντιδημοκρατικού κατρακυλίσματος της υπουργού η αντισυνταγματική και καθ’όλα αυθαίρετη, απαράδεκτη και αιφνιδιαστική τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του, με την οποία προσπαθεί να στήσει, εν μέσω πανδημίας, Οργουελιανό περιβάλλον στα σχολεία μας, καταπατώντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών. Προφανώς, για την κ. Κεραμέως, όταν οι νόμοι δεν συμφωνούν μαζί της, τόσο το χειρότερο γι’αυτούς…»

Αντίδραση προκάλεσε η διάταξη αυτή και στους γονείς. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων της πόλης μας αναφέρει σε ανάρτησή της: «Με κατάπληξη διαβάσαμε ότι ψηφίστηκε εκτάκτως στη Βουλή τροπολογία για τη χρήση οπτικοακουστικής μετάδοσης από την τάξη. Η Ένωση συλλόγων γονέων ΝΦ-ΝΧ θεωρεί πως η διαδικασία απευθείας μετάδοσης του μαθήματος παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Καλούμε τους συλλόγους γονέων του Δήμου μας να ενημερώσουν τους γονείς και να καταδικάσουν τη σχετική τροπολογία«.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *