Πώς πρέπει να στηριχτεί η εικαστική δημιουργία – της Κλεοπάτρας Δίγκα*

Ο πολύπαθος χώρος του πολιτισμού, που τόσο αναιμικά ενισχύει η Πολιτεία. Χώρος ετερόκλητων επαγγελμάτων. Καλλιτέχνες – δημιουργοί και άλλοι που υποστηρίζουν την πραγματοποίηση της δημιουργίας τους. Άνθρωποι με διαφορετικά εισοδήματα. Πιστεύω ότι είναι η ώρα επείγουσα όλοι να ισχυροποιήσουν τις επαγγελματικές τους ενώσεις και να τις αναζωογονήσουν, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργα, ιδιαίτερα στ’ αυτιά του μοναχικού δημιουργού.

Το Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο, το ΕΕΤΕ, έχει συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις μας, παλιότερες και νεότερες, από τις ανάγκες που εκκρεμούν. Το καθολικό επίδομα των 800 ευρώ πρέπει να πάει σε όλα τα μέλη του, που αποδεδειγμένα είναι οι εικαστικοί μας, πτυχιούχοι και μη (ελάχιστοι βιοπορίζονται καθαρά από τα έργα τους). Να αγοραστούν λοιπόν έργα από μουσεία και πινακοθήκες με ανοιχτές διαδικασίες. Πρέπει να καταργηθεί ο φόρος επιτηδεύματος στην τέχνη, όπως και ο ΕΝΦΙΑ για τα ατελιέ. Αυτά αποτελούν στήριξη στην εικαστική δημιουργία.

* Η Κλεοπάτρα Δίγκα είναι ζωγράφος. Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε σε αφιέρωμα της Αυγής σχετικά με τις διεκδικήσεις των ανθρώπων του πολιτισμού

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *