Α. Βασιλόπουλος στην ΕφΣυν: Να βοηθηθούν τα καταστήματα, όχι όμως σε βάρος του κοινού καλού

Θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τους τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης παίρνει ο Άρης Βασιλόπουλος με δηλώσεις του που φιλοξένησε η Εφημερίδα των Συντακτών. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο μέτρων ενίσχυσης των καταστημάτων εστίασης, εμφανίζεται διατεθειμένη να διευρύνει τις δυνατότητες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μέχρι και στο διπλάσιο.

Αντιγράφουμε το σχετικό απόσπασμα της εφημερίδας:

Ο τέως δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας ο οποίος κατά τη θητεία του έδειξε ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία του δημόσιου χώρου, τονίζει μιλώντας στην «Εφ.Συν.»: «Είναι προτιμότερο να ενισχυθούν οικονομικά τα μαγαζιά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, με απαλλαγή τελών και δωρεάν χρήση του κοινόχρηστου χώρου που ήδη αξιοποιούν μέχρι το τέλος του χρόνου».

Οπως προειδοποιεί, «αν υπάρχουν ήδη στις πόλεις μας φαινόμενα αυθαιρεσίας, δεδομένης της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, και αν βγαίνει η ίδια η κυβέρνηση και παροτρύνει τους καταστηματάρχες να πάρουν περισσότερο κοινόχρηστο χώρο, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα δυσκολεύονται να προσπελάσουν πεζοί και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ανοίγει παράλληλα μια κερκόπορτα συναλλαγής και συνδιαλλαγής δημοτικών αρχών με επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης. Ακόμα ο ένας επιχειρηματίας θα προσπαθεί να καταλάβει χώρο σε βάρος άλλου επιχειρηματία και όλοι μαζί θα κινηθούν σε βάρος του κοινόχρηστου χώρου. Οντως πρέπει να βοηθηθούν όλα τα καταστήματα, όχι όμως σε βάρος του κοινού καλού».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της ΕφΣυν:

Λύση για τραπεζάκια, αγωνία για τους εργαζόμενους
Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *