Τι κρύβεται πίσω από την περίφραξη μέρους του Άλσους;

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται από την κατασκευαστική εταιρεία Intrakat σε μια λωρίδα του Άλσους παράλληλα με την Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έστω και εκ των υστέρων έλαβαν την απαιτούμενη άδεια. Σύμφωνα με το έγγραφο του Δασαρχείου ήταν απαραίτητη η επέμβαση σε δασικό χώρο: «η επέμβαση πραγματοποιείται ελείψει εναλλακτικών κατασκευαστικών λύσεων για την αναγκαστική εφ άπαξ διέλευση και μόνο βαρέως μηχανήματος έργου διάτρησης του εδάφους». Για το λόγο αυτό έχει περιφραχτεί ένα τμήμα 1.410,50 τ.μ. του Άλσους και ο εργολάβος έχει αναλάβει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τόσο την αρχική πέτρινη περίφραξη που καθαίρεσε, όσο και όποιες άλλες ζημιές προκαλέσει στη δασική έκταση, συμπεριλαμβανομένων και των 23 δένδρων που θα κόψει.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί όμως από κανέναν υπεύθυνο είναι γιατί αφού ο απαραίτητος χώρος για τις εργασίες ήταν αυτά τα 1.410 τετραγωνικά μέτρα, ο εργολάβος αρχικά μπήκε στο χώρο του Άλσους και ξεκίνησε να περιφράζει σε βάθος 10 – 20 μέτρα από το όριο του.

H αρχική περίφραξη που τοποθέτησε ο εργολάβος πριν τον σταματήσει η υπηρεσία του Δήμου. Είναι φανερό ότι το τμήμα αυτό του Άλσους είναι πολλαπλάσιο των 1.410 μέτρων για τα οποία αδειοδοτήθηκε

Ως γνωστόν την 1η Απριλίου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε αυτοψία της, ανακάλυψε τις αυθαίρετες εργασίες του εργολάβου και σταμάτησε την περίφραξη που είχαν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούν συνεργεία, χωρίς να υπάρχει καμιά σχετική αδειοδότηση. Είναι η περίφημη υπηρεσιακή αναφορά που έγινε είδηση στα αθλητικά ΜΜΕ, στοχοποιώντας την υπάλληλο του Δήμου που έκανε απλά τη δουλειά της.

Μετά την αναφορά της υπαλλήλου και το θόρυβο που δημιουργήθηκε κινήθηκαν οι υπηρεσίες του Δασαρχείου Αθηνών και ανάγκασαν τον εργολάβο να ξηλώσει την περίφραξη που αυθαίρετα είχε τοποθετήσει και να τοποθετήσει νέα που οριοθετεί την περιοχή παρέμβασης σε απόσταση 10 – 15 μέτρα πιο έξω προς τον δρόμο. Αν δηλαδή δεν τον είχε σταματήσει η υπηρεσία του Δήμου, ο εργολάβος θα είχε περιφράξει μια έκταση αρκετών στρεμμάτων δάσους, άγνωστο για ποιο λόγο και προφανώς χωρίς να σχετίζεται με τις εργασίες που πραγματοποιεί.

Η τρύπα στο κάτω μέρος της φωτογραφίας δείχνει το σημείο που ήταν η αρχική περίφραξη και στο βάθος φαίνεται η σημερινή περίφραξη του έργου.

Πού αποσκοπούσε αυτή η αρχική περίφραξη που έκαναν τα συνεργεία της κατασκευαστικής εταιρείας; Αφού τελικά δεν χρειαζόταν όλος αυτός ο χώρος έκτασης αρκετών στρεμμάτων για τις εργασίες της υπογειοποίησης, γιατί τον περιέφραξε;

Τα ερωτήματα αυτά φυσικά οφείλει να τα απαντήσει η δημοτική αρχή, αφού όπως έχει γίνει γνωστό στελέχη της βρέθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν το γεγονός. Μπορεί τελικά να αδειοδοτήθηκε με το έγγραφο του δασάρχη η επέμβαση στο Άλσος (έστω και εκ των υστέρων), παραμένει όμως το γεγονός της αρχικής επέμβασης που εκτός από αυθαίρετη δημιουργεί και ανησυχίες ως προς τις προθέσεις.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *