Βούρος: υποκρισία και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές από τον Πολίτη ότι η διοίκηση Βούρου θα σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ δημοτικής αρχής  στην πόλη, σε βαθμό που η διοίκηση Γαϊτανά θα αποτελεί ευχάριστη ανάμνηση. Αυτή τη φορά, δεν θα γράψουμε για το μακρινό παρελθόν, αλλά για τις τελευταίες  4 μέρες των δημόσιων τοποθετήσεων του κ. Βούρου.

Ξαφνικά, την Τετάρτη, ύστερα από ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της Δύναμης Πολιτών κ. Ανεμογιάννη για τους λόγους «εξαφάνισης» ενός παγκακιού, ο κ. Βούρος εκδίδει δελτίο τύπου με τον πομπώδη τίτλο «ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες», ξεσπαθώνοντας εναντίον των πάντων και ειδικά εναντίον του κ. Βασιλόπουλου. Μέσα από ένα κενό περιεχομένου και παραληρηματικό κείμενο, ο κ. Βούρος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι είτε επαγγελματίας διαμαρτυρόμενος, είτε κουραστικός. Βέβαια, ως δια μαγείας, το παγκάκι επανεμφανίστηκε στη θέση του, αλλά ο κ. Βούρος ξέχασε να πει κάτι επί τούτου…

Την επόμενη μέρα, ο κ. Βούρος εκδίδει διθυραμβικό δελτίο τύπου με την – απαραίτητη πάντα – συνοδεία φωτογραφιών για να μας ενημερώσει  για το πόσο ο ίδιος μοχθεί για το καλό της πόλης και για δύο έργα που πρόκειται να γίνουν. Μόνο που για το αντιπλημμυρικό έργο στην οδό Σκρα στην Αγία Μαρίνα, ξέχασε να πει ότι ο ίδιος δεν έχει κουνήσει ούτε το μικρό του δακτυλάκι για να γίνειαλλά το βρήκε απολύτως έτοιμο από την προηγούμενη δημοτική και περιφερειακή αρχή. Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι, ο σχεδιασμός των μελετών είχε ξεκινήσει από τον κ. Κόντο, ολοκληρώθηκε από τον κ. Βασιλόπουλο και υποστηρίχθηκε από την κ. Δούρου ως περιφερειάρχη, οπότε και εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, διενεργώντας μάλιστα διαγωνισμό το καλοκαίρι του 2018, οπότε το μόνο που απομένει είναι να μπει μέσα ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο. Πάει πολύ λοιπόν ο κ. Βούρος, άφαντος μέχρι το 2019 στην πόλη, να εμφανίζει τον εαυτό του ως πολιτικά κύριο ενός έργου, το οποίο ούτε καν γνωρίζει.

Συνεχίζουμε στην μεθεπόμενη μέρα, όπου η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας κα. Αγοραστού καλεί σε συνεδρίαση δια περιφοράς (!!!) τη Δευτέρα 4 Μάη με θέμα την εισήγηση του κ. Βούρου για την παραχώρηση για 50 χρόνια (25+25) οικοπέδου 2 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο πάρκο Μουστακλή, στη Μητρόπολη για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού. Σημειωτέον, το εν λόγω  οικόπεδο παραχωρήθηκε στο Δήμο από την πολιτεία για την ανέργερση βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ οι μελέτες για την ανέγερσή του έγιναν το 2017, οπότε και έγινε η απαραίτητη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής με βάση αυτή τη μελέτη.

Μέχρι που φτάσαμε στο Σάββατο, οπότε και ενημερωθήκαμε από τον κ. Βούρο – πάντα με τη συνοδεία φωτογραφίας – ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕΤΑ, όπου και συζήτησαν τα εξής θέματα:

  • «Η νέα προγραμματική περίοδος που αφορά την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών»
  • «Οι άξονες προτεραιότητας του νέου εθνικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που θα ενισχύσει τους Δήμους με 2,5 δισ.€ προκείμενου να προβούν σε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη»

Με λίγα λόγια, ο κ. Βούρος μας λέει ότι επισκέφτηκε την ΕΕΤΑΑ και –σωστά- έθεσε θέμα εξασφάλισης κονδυλίων για το Δήμο από τα 2,5 δισ. του νέου προγράμματος  χρηματοδότησης των Δήμων («Αντώνης Τρίτσης», στη θέση του «Φιλόδημου») και ότι -πάλι σωστά- του έθεσε θέμα χρηματοδότησης για παιδικούς σταθμούς, δεδομένου ότι ο Δήμος διαθέτει ολοκληρωμένο φάκελο μελετών και το μόνο που χρειάζεται για να προχωρήσει η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού είναι η απαιτούμενη χρηματοδότηση. Τελικά, τι από τα δύο είναι αλήθεια; Ζήτησε ο κ. Βούρος  χρήματα για την ανέγερση δημοτικού παιδικού σταθμού από το κονδύλι των 2,5 δισ., όπως ο ίδιος μας ενημερώνει στο δελτίο τύπου ή σκοπεύει να παραχωρήσει το οικόπεδο στη Μητρόπολη, όπως ο ίδιος πάλι εισηγείται εγγράφως;  

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος του «όλοι σας και μόνος μου», ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την εικόνα του, αδιαφορώντας πλήρως για τους πολίτες. Όσο όμως και αν θεωρεί ότι η γύμνια του θα καλύπτεται από την απροκάλυπτη εύνοια που απολαμβάνει από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, τοπικών και μη, αυτή θα γίνεται όλο και πιο ορατή στους πολίτες με την πάροδο του χρόνου. 

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *