Ο Βούρος εγκαταλείπει το σχέδιο για νέο βρεφονηπιακό σταθμό και παραχωρεί το οικόπεδο στην Μητρόπολη

Στη Μητρόπολη ετοιμάζεται να παραχωρήσει το οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος στην Πλατεία Μουστακλή. Ένα χώρο που προορίζεται για την ανέγερση δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για χώρο 2.104,08 τ.μ. επί των οδών Νικ. Πλαστήρα και Καμπούρογλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο χώρος αυτός μετά από διαδικασίες που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης, έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης βρεφικού και παιδικού σταθμού με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής (ΦΕΚ 128/ΑΑΠ/18.06.18).

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τον νέο σταθμό, όπως φαίνεται από το σχέδιο που δημοσιεύουμε.

Η διοίκηση Βούρου, παρότι παρέλαβε έτοιμες μελέτες δεν φρόντισε να βάλει στον προϋπολογισμό του 2020 ούτε ένα ευρώ για την δημιουργία του νέου σταθμού, όπως είχαμε έγκαιρα αποκαλύψει ( διαβάστε: Προϋπολογισμός 2020: ούτε ένα νέο έργο, λιγότερα χρήματα για παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό και κοινωνική πολιτική). Όπως επίσης δεν έκανε καμιά ενέργεια για την κατάθεση αιτήματος σε δημόσιο φορέα για να λάβει σχετική χρηματοδότηση.

Όπως φαίνεται από τις σημερινές ενέργειες, ο λόγος ήταν ότι ήδη υπήρχαν σχέδια παραχώρησης του χώρου στη Μητρόπολη για να ανεγείρει… δικό της βρεφονηπιακό σταθμό. Επιβεβαιώνοντας πλήρως την πρόσφατη (30/4) καταγγελία της Δύναμης Πολιτών.

Ήδη η διοίκηση έχει εκκινήσει τις διαδικασίες να ληφθεί απόφαση για την παραχώρηση. Την Δευτέρα 4/5 έχει συγκληθεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας με θέμα τη διατύπωση γνώμης επί της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας. Μάλιστα η αρχική προσπάθεια ήταν η συνεδρίαση να γίνει δια… περιφοράς.

Στο σχέδιο προγραμματικής σύμβασης διαβάζουμε ότι ο Δήμος παραχωρεί το οικόπεδο και η Μητρόπολη αναλαμβάνει να ανεγείρει το σταθμό. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι για 25 χρόνια, μετά το πέρας των οποίων η Μητρόπολη μονομερώς(!) μπορεί να την παρατείνει για άλλα 25 χρόνια.

Βάσει της σύμβασης ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προτείνει τα 50 βρέφη και νήπια από το σύνολο των 100 θέσεων που θα έχει ο σταθμός.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *