Ν. Τσορβάς προς δήμαρχο: δεν είμαστε «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι»

Ανοιχτή επιστολή στο Γ. Βούρο απευθύνει ο Νίκος Τσορβάς, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου, με την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους» όσους ανάδειξαν την κακή εικόνα που επικρατεί στην πόλη.

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,

Με αφορμή την ανακοίνωσή σας που δημοσιεύθηκε εχθές 28/4  και στην οποία απευθύνεστε σε όλους τους συνδημότες και συνδημότισσες, θεώρησα, ως ένας από αυτούς, πως απευθύνεστε και σε μένα.

Το γεγονός ότι ήμουν ένας εξ αυτών που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί με τα αγριόχορτα που έχουν πνίξει την πόλη, είναι ένας επιπλέον λόγος να το θεωρώ αυτό.

Αναφέρεστε λοιπόν, σε εμάς που εκφράσαμε την αγανάκτησή μας στα κοινωνικά δίκτυα για την εικόνα στις γειτονιές μας, χαρακτηρίζοντας κάποιους από μας, τους συνδημότες σας, «… επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους, που είτε απέτυχαν, είτε τους έχετε γυρίσει (σημ.: οι συνδημότες) την πλάτη εδώ και πολλά χρόνια…»

Σε ότι με αφορά, ούτε «επαγγελματίας διαμαρτυρόμενος» είμαι, ούτε θεωρώ ότι οι γείτονες και συμπολίτες μου μου έχουν γυρίσει την πλάτη. Το γεγονός, αν αναφέρεστε σ’ αυτό, ότι συμμετείχα σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού στις προηγούμενες εκλογές χωρίς να εκλεγώ στο Δ.Σ. δεν συνιστά κατ’ ανάγκη αποτυχία. Ειδικά τη στιγμή που οι συμπολίτες μου με ανέδειξαν δεύτερο σε αριθμό ψήφων στο ψηφοδέλτιο αυτό, τιμώντας με.

Ξέρετε για κάποιους από εμάς,  που αποφασίζουμε να ασχοληθούμε ενεργά στα κοινά, δεν αποτελεί αυτοσκοπό η συμμετοχή μας στο Δ.Σ., ούτε η ανάληψη αξιώματος ή η τοποθέτησή μας σε θέση ευθύνης έμμισθης ή μη. Εξάλλου εσείς ο ίδιος αξιοποιήσατε στελέχη του συνδυασμού σας , που απέτυχαν να εκλεγούν στο Δ.Σ. σε θέσεις ευθύνης, έμμισθες ή μη. Μην τους απαξιώνετε με τέτοιες δηλώσεις, είναι αξιόλογοι συμπολίτες μας και θα κριθούν και αυτοί, όπως και η διοίκησή σας συνολικά, εκ του αποτελέσματος.

Το ότι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ανέδειξαν τις διαμαρτυρίες αυτές, είναι δείγμα δημοκρατίας. Έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ασκήσουν κριτική και η συγκεκριμένη είναι επακόλουθο μιας κατάστασης που επικρατεί στις γειτονιές, την οποία είτε θέλουμε είτε όχι, χρεώνεται η νυν διοίκηση και όχι η απελθούσα. Μην μέμφεστε, λοιπόν τους συνδημότες με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με μια διοίκηση που θέλει να προσφέρει στην πόλη μας, όπως διατείνεσθε. Όσο για την αντιπολίτευση κρίνεται και αυτή και αξιολογείται από τους πολίτες.

Ο λόγος που με ώθησε να δημοσιοποιήσω αυτή την ανοικτή επιστολή προς εσάς, είναι ένας και μοναδικός. Όταν είδα ότι προβήκατε σε δήλωση, θεώρησα ότι το περιεχόμενό  της θα ήταν διαφορετικό. Όταν τη διάβασα όμως και μαζί με μένα και όλοι οι συνδημότες μας, απογοητεύτηκα, ομολογώ, οικτρά. Κανένα ίχνος κατανόησης προς τους πολίτες που έχουν κάθε λόγο, δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δήμο. Καμία αυτοκριτική.

Χρησιμοποιείτε ως βασικό επιχείρημα – δικαιολογία την πανδημία, που μαστίζει όλον τον πλανήτη. Θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι λόγω της πανδημίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους επιχειρήσεις και καταστήματα. Όχι οι δήμοι και οι ΟΤΑ.

Ο πολίτης θα πρέπει να είναι και να αισθάνεται ασφαλής ειδικά στις συνθήκες πανδημίας που βιώνει. Αυτό το αίσθημα ασφάλειας δεν του το εμπνέει η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης  της πόλης. Είναι υποχρέωση του δήμου και των υπηρεσιών του να ανταποκριθεί σ’ αυτό.

Δε γνωρίζω αν κάνατε τον κόπο να δείτε από κοντά τα σημεία που έχουν αναφερθεί. Κάντε το! Ελάτε στην Τυάννων για παράδειγμα, να περπατήσετε στο «πεζοδρόμιό» της. Το σημείο στο οποίο αναφέρθηκα είναι 50 – 60  μέτρα από το ΚΕΠ.

Δεν φταίμε οι δημότες που διαμαρτυρόμαστε, κύριε δήμαρχε. Αδικείτε τον εαυτό σας με τους χαρακτηρισμούς  αυτούς και την επίθεση που εξαπολύσατε.

Μην απευθύνεστε μόνο στους ορκισμένους οπαδούς σας. Συν τω χρόνω  ενδεχομένως και αυτοί να λιγοστέψουν. Σε μας πάλι θα στραφείτε. Τους πολλούς. Τους «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους».

Σε όλους όσοι έχουν συμφέρον να επιτύχετε, όπως και η κάθε δημοτική αρχή.

Αλλάξτε ρότα!

Με εκτίμηση

Νίκος Τσορβάς

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *