Παραθυράκι για μίσθωση δημοτικών φορτηγών από ιδιώτες(!) ανοίγει το ν/σ Χατζηδάκη

Μέσα σε ένα νομοσχέδιο για το περιβάλλον, χώρεσαν και μια παράγραφο για τη μίσθωση φορτηγών οχημάτων των Δήμων, ή επιχειρήσεων των Δήμων από ιδιώτες. Συγκεκριμένα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις έχει συμπεριληφθεί και μια συμπλήρωση συγκεκριμένης παραγράφου του Ν.4093/2012. Σύμφωνα με την συμπλήρωση αυτή δίνεται η δυνατότητα σε «μη μεταφορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες μη μεταφορείς που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα στην Ελλάδα»:

«δδ. Να μισθώνουν φορτηγά οχήματα των Δήμων και των συνδέσμων, ανωνύμων εταιρειών και επιχειρήσεων των Δήμων. Στην περίπτωση αυτή, το φορτηγό που μισθώνεται θα πρέπει να είναι κατάλληλο για την εξυπηρέτηση του μεταφορικού έργου του μισθωτή. Τα φορτηγά οχήματα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση έργου που έχει αναθέσει ο εκμισθωτής στον μισθωτή, εφόσον η μίσθωση προβλέπεται στους όρους ανάθεσης του έργου.»

Ο Ν.4093/2012 που συμπληρώνεται, είναι ο μνημονιακός νόμος με τον οποίο πέρασε το μεσοπρόθεσμο 2013-2016 και ανέτερψε μισθούς, δικαιώματα κλπ. Αυτό τον μνημονιακό νόμο θυμήθηκε ο κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση για να ανοίξουν παραθυράκι στους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις να μισθώνουν τα οχήματά τους σε ιδιώτες. Προφανώς στρώνουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των δήμων και μάλιστα με χρήση των ίδιων των δημοτικών οχημάτων. Θα μπορεί δηλαδή ένας ιδιώτης να μισθώσει τα απορριμματοφόρα του δήμου για να αναλάβει μετά από το δήμο να μαζεύει τα σκουπίδια.


Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *