Άρης Βασιλόπουλος: Αυτά είναι ντροπή κύριε Κουτσάκη

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών, Άρης Βασιλόπουλος, δίνει «μια οφειλόμενη απάντηση στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κύριο Κουτσάκη για τα περί ντροπής»:

Τι είναι ντροπή κύριε Κουτσάκη;

Ο κύριος Κουτσάκης, όντας δυσανεκτικός στην κριτική όπως και η διοίκηση που υπηρετεί, επέλεξε να απαντήσει με προσωπική επίθεση εναντίον μου στην πολιτική κριτική που άσκησε η παράταξή μας για την απόφασή του να εκχωρήσει το πλύσιμο των κάδων της πόλης σε ιδιώτη, αντί τιμήματος 9.000 ευρώ για ένα μήνα. Επειδή μάλιστα μιλάει για ντροπή, είναι καλό να του υπενθυμίσουμε τι είναι ντροπή και ποιος θα έπρεπε τελικά να ντρέπεται:

  • Ντροπή είναι να αφήνεις ως αντιδήμαρχος το Σεπτέμβριο του 2014 το Δήμο με 2 απορριμματοφόρα σε λειτουργία, με ελάχιστο προσωπικό, που του οφείλονταν άδειες δύο ετών και 500.000 ευρώ έλλειμμα στα τέλη καθαριότητας.
  • Ντροπή είναι να παραλαμβάνεις ως αντιδήμαρχος το Σεπτέμβριο 2019 καινούριο στόλο οχημάτων, πολυπληθέστερο προσωπικό, 2 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα και να εκτινάσσεις τις δαπάνες για πετρέλαιο από 180.000 ευρώ το 2019 σε 400.000 ευρώ για το 2020…
  • Ντροπή είναι να βρίσκεις 2 καδοπλυντήρια σε λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2019 και ολοκληρωμένο διαγωνισμό για προμήθεια νέου καδοπλυντηρίου (διενεργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018) και εσύ να επιλέγεις να δώσεις αυτήν την υπηρεσία σε ιδιώτη γιατί δεν φρόντισες να συντηρήσεις, όπως οφείλεις, τον στόλο οχημάτων του Δήμου.
  • Ντροπή είναι να έχεις 2 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα, αλλά να μην έχεις φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ουδεμία εισήγηση για πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού για τη βελτίωση της καθαριότητας της πόλης, όπως ήταν ο σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης.
  • Ντροπή είναι να κατηγορείς την προηγούμενη διοίκηση επειδή μετέφερε προσωρινά τα απορριμματοφόρα στο ανενεργό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά εσύ να σχεδιάζεις να παραμείνεις μόνιμα εκεί και να μην αξιοποιείς τα 10.3 εκατομμύρια ευρώ που αφήσαμε στο Δήμο για την αγορά οικοπέδου και τη δημιουργία δημοτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.
  • Ντροπή είναι  να είσαι αντιδήμαρχος και να σου αφαιρεί λόγω χρεών η ΕΥΔΑΠ 80 ρολόγια από κοινόχρηστους χώρους, με συνέπεια να καταστραφεί την περίοδο 2011-2014 σημαντικό τμήμα του πρασίνου της πόλης επειδή δεν ποτιζόταν.
  • Ντροπή είναι να κατηγορείς την προηγούμενη διοίκηση επειδή μέσα από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό τοποθέτησε υπόγειο αρδευτικό σύστημα και προχώρησε σε ανάπλαση πλήθους πλατειών της πόλης μας, ακριβώς για να βελτιώσει όσα εσύ και αυτοί που διοικείτε σήμερα αφήσατε ρημαγμένα.
  • Ντροπή είναι να επικαλείσαι «έκτακτες συνθήκες» για μία υπηρεσία που είναι πάγια, με μοναδικό σκοπό να αποφύγεις τη συζήτηση και τη δημοκρατική λήψη απόφασης στα αρμόδια όργανα του Δήμου, ώστε να δώσεις με απευθείας ανάθεση το πλύσιμο των κάδων.
  • Ντροπή είναι να κρατάς τη γειτονιά σου πεντακάθαρη εις βάρος ολόκληρης της πόλης, επειδή εκεί βρίσκεται η προσωπική σου «πελατεία».

Υπάρχουν και πολλές άλλες ντροπές, αλλά για την ώρα αυτές είναι αρκετές για να αναλογιστείτε κύριε Κουτσάκη ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται.

Άρης Βασιλόπουλος

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *