Υπάρχει βρώμα κι εγκατάλειψη; Ο Βασιλόπουλος φταίει!

Ολοκληρώνονται 8 μήνες διοίκησης από τον Βούρο και τα συνεταιράκια του στη διοίκηση κι όμως τα… παπαγαλάκια (έμμισθα και εργολαβικά) βάλλουν ακόμα κατά της δημοτικής αρχής της Δύναμης Πολιτών. Εκεί που γέμιζαν το διαδίκτυο με εικόνες από… ξέχειλους κάδους, «κεκλιμένους γλόμπους» και λακούβες, τώρα γεμίζουν από δωρεές, εθελοντές και εργασιομανείς αντιδημάρχους. Η πόλη ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε όμορφο και φροντισμένο προάστιο κι όλα λειτουργούν ρολόι:

  • Τρεις μήνες κλειστό το κοινωνικό παντοπωλείο κι όμως η πόλη ενημερώθηκε ότι η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΑΕΚ και κάποιοι εθελοντές μοιράζουν σπίτι-σπίτι τρόφιμα.
  • Οκτώ μήνες κλειστό το κοινωνικό ενδυματοπωλείο κι όμως ανεβαίνουν φωτογραφίες ότι είναι έτοιμο να ανοίξει με τη βοήθεια κάποιας ΑΜΚΕ.
  • Φωτογραφίες δημάρχου και αντιδημάρχου με τα οχήματά που παραχώρησε προσωρινά κάποια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με ειδική σχέση με την ΑΕΚ, φωτογραφίες της αντιδημάρχου… ΑΕΚ με τις προσφορές από κάποιο σωματείο σχετιζόμενο με την ομάδα, φωτογραφίες του δημάρχου μπροστά στο ανεγειρόμενο γήπεδο και στο έργο της υπογειοποίηση και άλλα τέτοια ωραία και καταπληκτικά που συμβαίνουν στην πόλη.

Μέχρι που η προπαγάνδα έγινε χονδροειδής και ο κόσμος αγανάκτησε. Οι εικόνες με τις καθημερινές εξορμήσεις καθαριότητας και απολύμανσης φαίνεται ότι έκαναν τους πολίτες να ξεσπάσουν. Και γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες εγκατάλειψης. Τα άλλοτε δραστήρια σε τέτοιου είδους ρεπορτάζ τοπικά ΜΜΕ κάνουν ότι δεν βλέπουν.

Το επιτελείο του Βούρου ανακάλυψε τη λύση. «Μη συγκρίνετε την κατάσταση επί Βασιλοπούλου με τη σημερινή. Θυμηθείτε επίσης ότι επί Βασιλόπουλου δόθηκε σε ιδιώτες τμήμα του Πρασίνου με δαπάνη του Δήμου 1.100.000 ευρώ…» Αυτό έγραψε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Τ. Κωνσταντινίδης, «μαλώνοντας» έναν υποψήφιο του συνδυασμού του που τόλμησε να αναρτήσει εικόνες καθόλου κολακευτικές για την διοίκηση.

Μια από τις φωτογραφίες της οδού Τυάννων που ανάρτησε συμπολίτης μας για να τον… μαλώσει ο κ. Κωνσταντινίδης

Πραγματικά το θράσος αυτής της διοίκησης δεν παίζεται. Έχουν καταργήσει τα δημοτικά συμβούλια, «συνεδριάζουν» την οικονομική επιτροπή «δια περιφοράς» μόνοι τους και περνάνε όποια θέματα θέλουν και όταν τους κάνει κάποιος κριτική τα ρίχνουν στη Δύναμη Πολιτών και τον Βασιλόπουλο.

Σαν το αντιδήμαρχο Καθαριότητας, που δηλώνει ότι «ντρέπεται», όχι γιατί ο τομέας του παρουσιάζει αυτό το χάλι, αλλά γιατί η Δύναμη Πολιτών είχε δώσει τις… πλατείες σε ιδιώτες. Μεθοδεύει στα κρυφά να δώσει εργολαβία το πλύσιμο των κάδων σε ιδιώτη, ενώ αφήνει τα πλυστικά μηχανήματα του Δήμου καθηλωμένα με βλάβη και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τις καταγγελίες του Σωματείου και την αντιπολίτευση που ζητά να έρθει το θέμα σε δημοτικό συμβούλιο.

Από κοντά και μέρος του τοπικού τύπου που προσπαθεί να ενεργοποιήσει προεκλογικά επιχειρήματα στρέφοντας τις αντιδράσεις κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που… ιδιωτικοποίησε το Πράσινο.

Το έργο ανάπλασης των πλατειών και η ανικανότητα της διοίκησης Βούρου

Ο κ. Κωνσταντινίδης αφελώς ομολογεί την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης. Και άθελά του δίνει εύσημα στη δημοτική αρχή Βασιλόπουλου που φρόντισε να αλλάξει την εικόνα των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων υλοποιώντας ένα έργο υποδομής που είχε ανάγκη η πόλη.

Η πλατεία Υψηλάντου, ένας από τους 22 χώρους που αναπλάστηκαν με νέες φυτεύσεις, σύγχρονο αρδευτικό σύστημα με αυτοματοποίηση, συντηρήσεις εξοπλισμού κλπ

Η προηγούμενη διοίκηση κληροδότησε στη σημερινή έργα και υπηρεσίες που ποτέ δεν είχαν γίνει στο Δήμο. Οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και οι τεχνικές υπηρεσίες απέκτησαν ένα σύγχρονο στόλο οχημάτων. Ειδικά ο τομέας της καθαριότητας και του πρασίνου επανδρώθηκαν με μόνιμο προσωπικό, ενώ σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν και άλλες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ένα μέρος αυτών των προσλήψεων υλοποιήθηκε το φθινόπωρο και ο Βούρος έσπευσε να φωτογραφηθεί μαζί τους. Κι επιπλέον, όπως αποδείχθηκε και λογιστικά στην ψήφιση του προϋπολογισμού, η διοίκηση Βασιλόπουλου, άφησε στα ταμεία ένα πλεόνασμα ανταποδοτικών τελών 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα ολοκαίνουργια οχήματα που απέκτησε ο Δήμος επί διοίκησης Βασιλόπουλου

Κι όμως σήμερα οι διοικούντες επικαλούνται ότι οι υπηρεσίες δουλεύουν λόγω της πανδημίας με μειωμένο προσωπικό και ότι κάποια οχήματα έχουν βλάβες. Κι ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Όταν το Σωματείο υποδεικνύει ότι με 3.000 ευρώ μπορούσαν να έχουν επισκευασθεί τα πλυστικά μηχανήματα, αυτοί προτιμούν να δώσουν τη «δουλίτσα» σε ιδιώτη με 9.000 ευρώ.

Ο κ. Κουτσάκης, ο οποίος με περισσό θράσος το παίζει θιγμένος, θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε ο Πολίτης, αντί να μας παραθέτει νόμους και αποφάσεις.

  • Πόσο μόνιμο προσωπικό είχε η καθαριότητα όταν παρέδωσε το 2014, ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας της διοίκησης Γαϊτανά; Και πόσο προσωπικό έχει σήμερα;
  • Πόσα οχήματα διέθετε η υπηρεσία καθαριότητας που λειτουργούσαν όταν έληξε η θητεία του το 2014 και πόσα βρήκε όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019;

Η διοίκηση Βούρου, η οποία τόσο απαξιώνει τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και διοικεί με δελτία τύπου και φωτογραφίες, οφείλει να απαντήσει με στοιχεία και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το ειδικό καθεστώς που έχει θεσπίσει ο Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ας σταματήσουν αυτοί και τα παπαγαλάκια τους να μιλούν για την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εδώ και ένα χρόνο με την ψήφο των δημοτών έγιναν δημοτική αρχή με σημαία τους δήθεν ότι ήρθαν να θέσουν τέρμα στο… διχασμό της πόλης. Μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν ρεβανσισμό (υπόθεση «Εστία»), επικοινωνιακές φιέστες με κιτρινόμαυρο περιεχόμενο (δωρεές) και αυταρχισμό (μεταθέσεις προσωπικού, στοχοποίηση προϊσταμένης άλσους).

Κανένα έργο επ’ ωφελεία της πόλης θα κάνουν; Αντί να φωτογραφίζονται επαιτώντας χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, οφείλουν να δράσουν και να ενημερώσουν το λαό για τις υπηρεσίες και τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη. Γι αυτό ψηφίστηκαν! Ή όχι;

Γιώργος Κατερίνης

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

One comment

  1. Ο Μιχάλης, που υποτίθεται είναι και πρωτοκλασάτος και αναγνωρίσιμος, θα έπρεπε να προβληματιστεί ότι εκλέχτηκε απολύτως οριακά και αφού μεσολάβησε κι ένα χρονικό διάστημα που παιζόταν στο εκλογοδικείο η εκλογή του. Οι εποχές που εμφανίζονταν ως ο δυνατός χαλκηδονάρχης έχουν παρέλθει ευτυχώς ανεπιστρεπτί και όλος αυτός ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός που εκδηλώνει είναι το κύκνειο άσμα του στα τοπικά τεκταινόμενα και μάλιστα κακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *