Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την προσπάθεια παράδοσης σε ιδιώτη υπηρεσιών καθαριότητας ζητά η αντιπολίτευση

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η προσπάθεια παράδοσης σε ιδιώτη της πλύσης των κάδων καθαριότητας ζητά η αντιπολίτευση. Όπως ήδη έχει γράψει ο Πολίτης (Εν κρυπτώ μεθόδευση για να δοθεί «δωράκι» σε ιδιώτη το πλύσιμο κάδων) αποκαλύφθηκαν ενέργειες του αντιδημάρχου Καθαριότητας Μ. Κουτσάκη για να δοθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτη.

Το θέμα ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση και ακολούθησε καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου. Τη σύγκληση του Δ.Σ. ζήτησαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είχαν προτείνει και είχε γίνει αποδεκτό από το δήμαρχο να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Αντί γι αυτό και αφού έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. (23/3), η δημοτική αρχή ετοιμάζεται «να παραδώσει στα κρυφά και με συνοπτικές διαδικασίες μέρος της καθαριότητας σε ιδιώτη στο όνομα της  πανδημίας του κορονοϊού», αναφέρει η ΛΑΣΥ στην επιστολή της.

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου συνυπογράφουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Πολιτών, θεωρώντας ότι «οι λόγοι που αναφέρει το έγγραφο του αντιδημάρχου Καθαριότητας, αλλά επαναλαμβάνονται και σε σχετικό δελτίο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου είναι προσχηματικοί και απλά αξιοποιούνται οι δυνατότητες που δίνουν οι ΠΝΠ της κυβέρνησης για να παραδοθούν υπηρεσίες σε ιδιώτες». 

Η Δύναμη Πολιτών επιπλέον σημειώνει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή «προχώρησε σε πλήρωση πολλών θέσεων εργασίας με μόνιμο προσωπικό και προγραμμάτισε και σχεδίασε την πρόσληψη και άλλων μόνιμων εργαζομένων για το τμήμα Καθαριότητας, δημιουργώντας μια υποδομή σε ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της πόλης».

Το αίτημα σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου έχει συνυπογράψει ακόμα τόσο ο Χ. Τομπούλογλου, όσο και ο Γ. Ουσταμπασίδης. Που σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένος να το συγκαλέσει άμεσα.

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *