Ιστορική απόφαση για κατεδάφιση δυο ορόφων από το ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη

Ιστορική θα μείνει η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την αποκοπή δυο (2) ορόφων ενός κτηρίου ξενοδοχείου στην νότια πλευρά της Ακρόπολης. Μάλιστα η υπουργός Πολιτισμού μίλησε για την ανάγκη πολεοδομικών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή του Μακρυγιάννη και του περιβάλλοντος της Ακρόπολης. Η απόφαση θεωρείται ως βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος του Μνημείου.

Οι φορείς που από την αρχή πάλεψαν για να σταματήσει η ανέγερση αυτού του κτηρίου ζητούν την οριστική προστασία του μνημείου με την θέσπιση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα περιλαμβάνει προστατευτικούς όρους δόμησης με μέγιστο ύψος 21μ. όπως καθορίστηκε το 1955 και ισχύει μέχρι σήμερα και χρήσεις γης (επαναφορά της χρήσης Γενική Κατοικία για όλη την περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι).

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί απόγαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα, ενώ είχε προκληθεί τεράστιο ενδιαφέρον από χιλιάδες πολίτες, πολιτιστικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις (UNESCO, ICOMOS, EUROPA NOSTRA).

Μοιραστείτε το: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *